Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά....


(Conteiner στο Σκαραμαγκά)
Από τη δημοσιεύση του ΦΕΚ τεύχος Β 1262/23-7-07 που πέντε υπουργεία υπέγραφαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στο Σκαραμαγκά η δημοτική κίνηση Χαϊδαρίου "πολίτες σε δράση" και ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είχαν επισημάνει ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να λειτουργήσει το λιμάνι με ασφάλεια.
Οι "πολίτες σε δράση" έχουν κάνει δεκάδες παρεμβάσεις για το θέμα αυτό με νομικά και τεχνικά επιχειρήματα ο δε ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είχε επικεντρώσει την κριτική του στο ότι δεν υπήρχε η υποδομή,δεν υπηρχαν κατάλληλες γερανογέφυρες και η φορτοεκφόρτωση των εμορευματοκιβωτίων (Conteiner) την έκαναν είτε με γερανούς των ίδιων των πλοίων είτε με αυτοκίνηνα γερανούς με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ατυχήματα.
Αποκαλυπτική είναι και η πρόσφατη (29/1/09) ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στο Σκαραμαγκά που βασίστηκε στις επεξεργασίες και στις παρεμβάσεις των πολιτών σε δράση.

Για το ατύχημα που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Σκαραμαγκά την Παρασκευή 20/2/09 σαφώς δεν γνωρίζουμε τις αιτίες, απαιτείται όμως έρευνα για να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι αλλά παράλληλα χρειάζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς του Χαϊδαρίου να απαιτήσουν α) να σταμητήσουν οι λιμενικές εξυπηρετήσεις (φορτoεκφορτώσεις conteiner) β) να απομακρυνθούν τα conteiner γ) να αποδωθούν στο Χαϊδαριώτικο λαό και στους πολίτες της Δυτικής ΑΘήνας ο χώρος 120 στρεμμάτων που έχουν επιχωματωθεί (τη δεκαετία του 1970 ήταν θάλασσα) δ) να γίνουν αισθητικές παρεμβάσεις στην μικρή υπάρχουσα ακτή ε) Το Χαϊδάρι είναι παραθαλάσσια πόλη.
Παλαιότερες ανακοινώσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για το λιμάνι στο Σκαραμαγκά 4/4/2008, 13/4/08, 9/5/08 και πολλές άλλες αναρτήσεις στο blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια: