Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Υγροβιότοπος Βουρκάρι: "O Νόμος και η φύση είναι με το μέρος μας..."



Δείτε έναν από τους αγώνες των πολιτών στη Δυτική Αττική για να γνωρίσουμε αλλά και για να στηρίξουμε τον αγώνα των συναγωνιστών μας για να σωθεί ο υγροβιότοπος Βουρκάρι. Ερωδιοί, κύκνοι, φλαμίγκο και άλλα 120 είδη μεταναστευτικών πουλιών φιλοξενούνται στο Βουρκάρι... Το 30% των ειδών της ελληνικής ορνιθοπανίδας συναντάμε στο Βουρκάρι.
Ο Ανέστης Νίνος δηλώνει στην εκπομπή ECONEWS "Ο νόμος, η αλήθεια και η φύση είναι με το μέρος μας..". Και εμείς με το μέρος των συναγωνιστών και της ορνιθοπανίδας είμαστε και προγραμματίζουμε επίσκεψη γνωριμίας στην περιοχή.
Στο 3ο λεπτό του ECONEWS της ΄καλής μας δημοσιογράφου Κατερίνας Χριστοφηλίδου παρουσιάζεται αυτός ο θησαυρός. Κλικάρετε για να τον θαυμάσετε.
Στη γειτονική μας Λίμνη Κουμουνδούρου παρατηρούμε επίσης πλούσια ορνιθοπανίδα την οποία πρέπει να καταγράψουμε αλλά και να θωρακίσουμε αυτόν το τόσο σημαντικό υγροβιότοπο με νόμους και διατάξεις.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ?

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Και οι δύο εκληλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία. Θα γράψουμε ένα ρεπορτάζ και για τις δύο.
Τώρα ετοιμάζουμε πολυπλοκότερες και δυσκολότερες παρεμβάσεις....

Ανώνυμος είπε...

Η συμπαράσταση του 'ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ' στον αγώνα που διεξάγουμε στα Μέγαρα για την διάσωση του υδροβιότοπου είναι συγκινητική. Η υπόθεση της υπεράσπισης του περιβάλλοντος είναι άλλοστε μιά κοινή προσπάθεια. Η διάσωση της λίμνης Κουμουνδούρου θα είναι και δική μας νίκη. Απέναντί μας έχουμε δυνατούς αντιπάλους, με χρήμα και συμφέροντα. Εμείς όμως έχουμε το δίκιο, υπομονή και πείσμα...και όπως δείχνει και η πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του mall Αμαρουσίου...ο χρόνος είναι με το μέρος μας...Δυνατά και με επιμονή λοιπόν....
Πολλά ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς...
Με χαρά θα σας δούμε στο Βουρκάρι, να γνωριστούμε και να ανταλάξουμε εμπειρίες...