Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Η θέση του Δήμου Χαϊδαρίου για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στο Σκαραμαγκά - Οι θέσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.


Στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στο Σκαραμαγκά απάντησαν τρία Υπουργεία. Το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Εθνικής Οικονομίας δεν γνώριζαν τίποτα το δε Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε ότι είναι όλα νόμιμα.
Ενδιαφέρον έχει ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ για να απαντήσει στον κ.Κουβέλη απεύθυνε ερώτημα για τις θέσεις του Δήμου Χαϊδαρίου για τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Ο Δήμος Χαϊδαρίου απάντησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ ότι «Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου συνεπικουρούμενη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, των μαζικών και κοινωνικών φορέων και των κατοίκων της πόλης του Χαϊδαρίου εκφράζει με τον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο φορέα, την πλήρη αντίθεσή της στην δημιουργία λιμανιού στην περιοχή».
(κλικάρετε στον τίτλο για να δείτε μεγεθυμένο το έγγραφο του Δήμου)
Και συνεχίζοντας αναφέρει ότι «…το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του Δήμους Χαϊδαρίου (ΦΕΚ 372Δ/1992) δεν προβλέπει λιμάνι
Τα σχόλιά μας:
1. Το λιμάνι λειτουργεί περισσότερο από οκτώ μήνες ενώ όλοι μας διαβεβαίωναν ότι θα λειτουργήσει προσωρινά από 4-8 εβδομάδες. Τώρα λειτουργεί νόμιμα ή παράνομα? Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος?
2. Θεωρούμε θετική τη θέση του Δήμου Χαϊδαρίου. Ωστόσο εκτιμούμε ότι πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασία με τους φορείς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συνδυασμό με νομικές κινήσεις.
3. Τα Υπουργεία μεταξύ τους φαίνεται ότι α) ή δεν συνεργάζονται ή β) μας δουλεύουν.
4. Η θέση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για τον Σκαραμαγκά είναι α) να γίνουν αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα στην υπάρχουσα μικρή ακτή και χαιρόμαστε από την πρόθεση του Δήμου να προχωρήσει σε αυτήν την κατεύθυνση β) να διεκδικηθούν από το Δήμο Χαϊδαρίου τα 120 μπαζωμένα στρέμματα που τώρα είναι χώρος αποθήκευσης και μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων (containers) και προβλήτα προσέγγισης πλοίων τύπου container.

Δεν υπάρχουν σχόλια: