Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Κατατέθηκε τη Δευτέρα το σχέδιο νόμου για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας


Κατ΄ αρχάς να πούμε τι είναι Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας. Σύμφωνα με Ν 1515/85 (ΦΕΚ 18Α), με τον οποίον θεσμοθετήθηκε το ΡΣΑ και ιδρύθηκε ο Οργανισμός Αθήνας, ορίζει ότι:
"Ρυθμιστικό σχέδιο ειδικά της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας (ΡΣΑ) είναι το σύνολο των στόχων, των κατευθύνσεων, των προγραμμάτων και των μέτρων που προβλέπονται από το νόμο ως αναγκαία για τη χωροταξική και πολεοδομική οργάνωσή της στα πλαίσια των πενταετών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Ευρύτερη περιοχή Αθήνας για την εφαρμογή του νόμου αυτού είναι η περιοχή του νομού Αττικής και η Μακρόνησος εκτός από τα Κύθηρα (΄Αρθρο 1, παρ. 1)."
Άρα πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό από περιβαλλοντική, πολεοδομική, οικονομική, κοινωνική άρα πολιτική άποψη.
Τη Δευτέρα 13/4/09 ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ.Σουφλιά παρουσίασε την πρόταση νόμου για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός από τα κόμματα που οφείλουν να έχουν άποψη και τελικά θα ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν το νόμο, οφείλουν να έχουν θέση και όλοι όσοι έχουν δράση και σχέση με τα θέματα αυτά (Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήματα πόλης, αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί φορείς κ.λπ.)
Για να σας διευκολύνουμε παρουσιάζουμε:
1. Δηλώσεις Γ. Σουφλιά στη Συνέντευξη Τύπου.
2.Σχέδιο Νόμου Νέου Ρυθμιστικού Αττικής.

3.Χάρτες
O OIKO.ΠΟΛΙ.Σ. θα συμμετάσχει στο διάλογο από όποιον πολιτικό χώρο ή άλλον φορέα τον προκαλέσει καθώς επίσης θα συμβάλλει στη συζήτηση μέσω της Ελληνικού Δικτύου Friends of Nature που συμμετέχει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εψαχνα το νέο ρυθμιστικό σχέδιο στις επίσημες κρατικές ιστοσελίδες αλλά δεν ήταν εύκολο..Σας ευχαριστώ πολύ για την ολοκληρωμένη έκδοση και τους ευανάγνωστους χάρτες.