Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ο Ελαιώνας θα μπορούσε να γίνει το Χάϊντ Παρκ της Αθήνας. Δυστυχώς και εκεί προβλέπεται μονάχα τσιμέντο...


Τι μας λέτε καλέ; Τώρα το ανακαλύψατε;
Τέλος πάντων διαβάστε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 6/5/09 το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και κλικάρετε στην εικόνα για να δείτε τι προέβλεπε το ΠΔ του 1995.
Εκεί που λέει ΕΤΜΑ πρόκειται να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ και σχεδιάστηκε το MALL του κ.Βωβού, που όπως είναι γνωστό οι εργασίες κατασκευής έχουν σταματήσει μετά τη προσφυγη των πολιτών στο ΣτΕ.
Δηλαδή με άλλα λόγια αντί να ενισχυθεί το πράσινο σε σχέση με το 1995 και παρά το γεγονός ότι είχαμε την μεγάλη πυρκαγιά της Πάρνηθας το 2007, το πράσινο της πρωτεύοσας μειώνεται....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα φίλε xpolis δεν είναι τι προέβλεπε το διάταγμα του ’95 αλλά τι ήταν εφικτό να γίνει. Λυπάμαι που το λέω αλλά το πράσινο της πρωτεύουσας μειώνεται όσο υπάρχουν άνθρωποι που υπονομεύουν ακόμα και τις πιο αυτονόητες και απόλυτα ρεαλιστικές λύσεις όπως είναι η διπλή ανάπλαση. Παραπέμπω σε κατατοπιστικότατο post (http://zouglapress.blogspot.com/2009/05/blog-post_6715.html) που ξεδιαλύνει σε μεγάλο βαθμό την τεράστια σύγχυση που επικρατεί γύρω από το ζήτημα του Ελαιώνα.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Το "εφικτό" είναι σχετικό και έχει σχέση με το περιεχόμενο που δίνει ο καθένας μας στη λέξη.
Εμείς εκτιμούμε ότι το θέμα του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων κ.λπ. είναι θέμα Προτεραιοτήτων και ταξικών επιλογών...

Αντί μεγαλύτερου σχολιασμού παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα:
«Οι περισσότερες περιβαλλοντικές καταστροφές έγιναν στο όνομα του κέρδους και μιας ανάπτυξης χωρίς κανόνες.
Μία κοντόθωρη αντίληψη για την οικονομική πρόοδο και το πάθος για την αύξηση του πλούτου, ανεξάρτητα από συνέπειες, σε συνδυασμό με την απάθεια των πολιτικών, ημιούργησαν τις συνθήκες για την έλευση μιας τιμωρίας που δεν διακρίνει ανάμεσα σε υπαίτιους και σε αθώους».
Κάρολος Παπούλιας 12/11/07
--------------
Και κάτι τελευταίο:
Αν θεωρείς ότι η άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών να προσφεύγουν στο ΣτΕ και να δικαιώνονται είναι "υπονόμευση" λυπάμαι γιατί μας θυμίζουν τις εποχές "αποφασίζουμε και διατάζουμε".