Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ημερίδα για τους υγροτόπους της Αττικής: Βουρκάρι - Ωρωπός/ Εκβολές Ασωπού - Βραυρώνα - Λίμνη Κουμουνδούρου


[1η φωτογραφία: ο κ.Α.Νίνος παρουσιάζει τον υγρότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων/ 2η φωτογραφία: η κ. Μ.Μαρτσούκου από τον Συνήγορο του Πολίτη για το νομικό πλαίσιο προστασίας των υγροτόπων στην Ελλάδα][Ο Κώστας Φωτεινάκης παρουσιάζει τη Λίμνη Κουμουνδουρου. Φωτογραφία: Διαρκής Κίνηση]
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/5/09 στα Μέγαρα η ημερίδα που διοργάνωσε ο «Συντονιστικός Φορέας Προστασίας Βουρκαρίου» και η «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία».
Στην ημερίδα που είχε ως θέμα της τους «Υγρότοπους της Αττικής» παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, η ορνιθοπανίδα, το νομικό πλαίσιο προστασίας, τι μπορεί να κάνει ο ευαισθητοποιημένος πολίτης οι υγρότοποι του Βουρκαρίου Μεγάρων, Ωρωπού – Εκβολών Ασωπού, Βραυρώνας, Λίμνης Κουμουνδούρου.
Αξίζει να αναφερθεί το ενδιαφέρον και η συμμετοχή πολλών φορέων στην ημερίδα καθώς και η απουσία του Δήμου Μεγάρων.
Η παρουσίαση της Λίμνης Κουμουνδούρου (αρχαίες Λίμνες των Ρειτών) έγινε από εκπροσώπους του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και της Διαρκούς Κίνησης Χαϊδαρίου. Η πρώτη «παγκόσμια προβολή» της Λίμνης Κουμουνδούρου και η αναγνώρισή της ως σημαντικού υγροτόπου της Αττικής έγινε. Από εδώ και στο εξής χρειάζονται συντονισμένα βήματα σε συνεργασία με την Ορνιθολογική για την προστασία της Λίμνης και την ανάδειξή της ως ενός σημαντικού ιστορικού τόπου και υγροτόπου.
Δείτε την προβολή της παρουσίασης της Λίμνης Κουμουνδούρου από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και τη Διαρκή Κίνηση.
Εδώ η παρουσίαση της ημερίδας από το Φορέα Βουρκάρι και από τη Διαρκή Κίνηση.
Στιγμιότυπα από την ημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: