Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Αναρριχητικό πεδίο στο Ποικίλο Όρος - Ο αναρριχητής Δημήτρης Τιτόπουλος μας ενημερώνει..Πολλά αναρριχητικά πεδία στο φαράγγι Ζαστάνι, στο Ποικίλο Όρος. Ο Δημήτρης Τιτόπουλος, ο άνθρωπος που αναζητούσουμε κάτι χρόνια μας ξενάγησε...
Τώρα μπορούμε να πούμε ότι το Ποικίλο και σημειολογικά είναι βουνό αφού προσφέρεται για αναρρίχηση, πεζοπορία, σπηλαιολογία, ποδήλατο βουνού, παρατήρηση πουλιών κ.λπ. Να το θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο. Το αίτημα για δύο καταφύγια στο Ποικίλο - Αιγάλεω που έχουν καταθέσει οι οικολογικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής παραμένει.
Θα επανέλθουμε με παρουσίαση του αναρριχητικού πεδίου, με φωτογραφίες, χάρτες, ιστορικά στοιχεία και με συνέντευξη του Δημήτρη, ο οποίος είναι δάσκαλος σε σχολή αναρρίχησης.
Με τη βοήθεια του Δημήτρη θα επιλύσουμε και το χρόνιο πρόβλημα διάσχισης του φαραγγιού Ζαστάνι.
Εμείς ανακαλύψαμε το φαράγγι Ζαστάνι (το στενότερο της Αττικής)διαβάζοντας ένα κείμενο του Στρατοκόπου του 1933, διαβάστε το είναι άκρως διαφωτιστικό, αν και πολλοί το έχουν χρησιμοποιήσει σε εργασίες χωρίς να το αναφέρουν στη βιβλιογραφία τους ως πηγή. Κλικάρετε ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ φαραγγι το έχεις κατέβει;
Χρειάζεται σχοινιά;

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να μου πεις από που
ξεκινάει;Ευχαριστώ