Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

16 – 22/09/2009 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακινήσεων (ΕΕΜ) – Κινητικότητας

European Mobility Week
Εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο




Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου συμμετέχει στην ΕΕΜ προβάλλοντας τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς και τα δικαιώματα των πεζών, των ΑμΕΑ και των ποδηλατών, με αναρτήσεις και πληροφορίες στο blog, με πανό, Mail, οργανώνοντας ποδηλατοδρομία στις 20/9/09 και υποβάλλοντας δέκα αιτήματα στο Δήμο Χαϊδαρίου και στους αρμόδιους φορείς.
Στην ΕΕΜ συμμετέχουν επίσημα δήμοι και δημόσιοι φορείς και συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, έχουν δηλώσει συμμετοχή 1618 πόλεις από διάφορες χώρες με πρώτες την Αυστρία (375), την Ισπανία (353), τη Γαλλία (152), την Πολωνία (126) και την Ελλάδα με δύο πόλεις, τη Λαμία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης! και αυτές χωρίς να γνωρίζουμε τον τρόπο συμμετοχής.
Στην Αθήνα οι μόνοι που έχουν αναδείξει το θέμα είναι ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και οι «ποδηλάτες – ποδηλάτισσες». Τα Υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ αναμένεται, όπως κάθε χρόνο στην «τούρλα του Σαββάτου», να ανακοινώσουν μια μέρα χωρίς εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Γνωρίζουμε ότι η ΕΕΜ, όπως και όλες οι επέτειοι (π.χ. Ημέρα Περιβάλλοντος κ.λπ) δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα, προσφέρονται όμως για συζητήσεις, κριτική, προτάσεις κ.λπ.
Ας είναι… Σας καλούμε να περάσετε από το περίπτερο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στο Παλατάκι από 16-19/09/09 στις 8:00 μ.μ. ή το Σάββατο 19/9/09 το πρωί 11:00 – 13:00.
Την Κυριακή 20/9/09 το πρωί θα γίνει η ποδηλατοδρομία από την Αφαία (Ιερό Αφροδίτης) – Δαφνί – Ιερά Οδό – Πλατεία Ηρώων (για παιδιά) και με τερματισμό το Παλατάκι όπου θα γίνει συναυλία με νεανικό μουσικό Χαϊδαριώτικο συγκρότημα Music is Life.
Σας παρουσιάζουμε την πόλη που το 2008 διακρίθηκε στην περσινή επέτειο… Το όνομα αυτής Βουδαπέστη. Θα παρουσιάσουμε και υποψήφιες πόλεις για το 2009 σε επόμενες αναρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: