Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Έντονη δυσοσμία προερχόμενη από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου από 20/9/09


Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακριβώς πριν από ένα χρόνο είχαμε δεχτεί τις ίδιες καταγγελίες. Τότε ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. κατέθεσε έγγραφη αναφορά α.πρωτ. 11630/5-9-08 προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να λάβουμε απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία α.πρωτ. 11833/ 5-11-08 ότι "δεν προκύπτουν υπερβάσεις των οριακών τιμών εκπομπών ειδικά για το υδρόθειο".

Είναι προφανές ότι θα παρέμβουμε με νέο έγγραφο καταγγελίας και τώρα για τη δυσοσμία που διαπιστώνουμε και μόνοι μας. Ήδη έχουμε κάνει προφορικά ενέργειες.

2 σχόλια:

Tobin είπε...

Κράτος εν κράτει οι Λάτσηδες, Κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα!

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Γνωρίζουμε ότι για διάφορες περιβαλλοντικές ατασθαλίες το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει επιβάλλει διάφορα πρόστιμα. Το θέμα μας όμως δεν είναι τα πρόστιμα, ο "έχων και ρυπαίνων πληρώνει" αλλά να μην εκπέμπουν ρύπους. Η λύση δεν είναι τα πρόστιμα αλλά οι αρχές της προφύλαξης.
Έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν και άλλου είδους ρύποι, όπως π.χ. από σταγγίσματα πετρελαιοειδών τόσο από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου όσο και από το παρακείμενο στρατόπεδο Ξηρογιάννη που καταλήγουν υπογείως στη Λίμνη Κομουνδούρου.
Κάνουμε ότι μπορούμε....