Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

"Βγήκαμε από τα ρούχα μας" ένα ντοκιμαντέρ....και το κίνημα World Naked Bike Ride[OXI δεν θα κάνουμε τέτοιου είδους ποδηλατοδρομία]

Βραβευόμενο ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Βραβείο Κοινού 2008), «Βγήκαμε από τα ρούχα μας» της Έλλη Ζερμπίνη, (27')
Το World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα, με σκοπό τη διάδοση του ποδηλάτου, ενάντια στην υπερβολική και άσκοπη χρήση του ΙΧ. Ξεκίνησε το 2004 από το Βανκούβερ του Καναδά και σήμερα γίνεται σε εβδομήντα τρεις πόλεις σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις προσπάθειες μίας ομάδας ποδηλατών που θέλησε να φέρει τη δράση αυτή στη Θεσσαλονίκη, από τις αρχές Ιουνίου του 2008, όταν και έγινε η εξαγγελία της δράσης έως και την ημέρα που έγινε η ποδηλατοδρομία, στις 27 Ιουνίου του 2008. Με αφορμή την πρώτη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη το ντοκιμαντέρ εξετάζει θέματα που αφορούν στην αιτία της διαμαρτυρίας, τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αυτή, καθώς επίσης και τη στάση της τοπικής ηγεσίας.
Βγήκαμε από τα ρούχα μας - βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
-----------
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερο για το κίνημα World Naked Bike Ride κλικάρετε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: