Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Θα στέρξει το πρωθυπουργικό γραφείο στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα; - Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Πολιτών γι τη διάσωση του Ελαιώνα


[Πορεία 22/2/09: από το υπό ανέγερση Mall του κ.Βωβού στον Ελαιώνα προς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.]

[Είχε προηγηθεί δενδροφύτεση, πότισμα και περιποίηση των δενδρυλλίων που είχαν φυτέψει οι πολίτες πριν από ένα χρόνο.]

Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα
Τηλ.: 6932 424547 6976 266387 e-mail: elaionas@yahoo.gr,

11-10-2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θα στέρξει το πρωθυπουργικό γραφείο στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα;

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί προς απόφαση –σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη- «η ανάθεση στην κα Γλυκερία Σιούτη, μέλους της Δικηγορικής Εταιρεία ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ – ΣΙΟΥΤΗ, της δικαστικής εκπροσώπησης του Δήμου Αθηναίων ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ» εναντίον των προσφυγών που έχουν καταθέσει οι 131 πολίτες και η Επιτροπή μας. Για την ακρίβεια πρόκειται για την επέκταση αυτής της ανάθεσης. Κι αυτό διότι εδώ και ένα σχεδόν χρόνο η κα Γλυκερία Σιούτη έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου Αθηναίων στην υπόθεση του Εμπορικού Κέντρου του Βωβού, συνταυτιζόμενη πλήρως με την κατασκευή του, την οποία υποστήριξε τόσο στην δίκη της Αναστολής εργασιών όσο και στην κύρια δίκη.
Όλ’ αυτά θα είχαν μικρή σημασία, ενόψει και της δημοσιοποίησης αύριο της σχετικής απόφασης του ΣτΕ. Όμως δεν είναι έτσι, καθώς υπάρχει μια μικρή «λεπτομέρεια»: η κα Σιούτη, εκτός από την υπεράσπιση του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα, έχει αναλάβει και διευθύντρια του νέου πρωθυπουργικού γραφείου. Ενώ αμέσως μετά την ανάληψη αυτών των καθηκόντων, την προηγούμενη Πέμπτη, η εταιρία «Μπάμπης Βωβός» έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από την κυβέρνηση να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση για τη διάσωση του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα. Ρωτάμε λοιπόν:
1. Θα συναινέσει η νέα κυβέρνηση στη συνέχιση αυτής της νομικής εκπροσώπησης;
2. Όταν ο υπουργός Επικρατείας κ Παμπούκης δηλώνει σχετικά ότι «οι επαγγελματικές καριέρες όλων αφορούν το παρελθόν», τι εννοεί; Είναι άραγε αποδεκτό το να αποστασιοποιηθεί ατομικά η πρωθυπουργική σύμβουλος και να συνεχίσει η Δικηγορική Εταιρία στην οποία είναι η ίδια βασική μέτοχος μια τόσο κρίσιμη υπόθεση;
3. Μετά την περσινή απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών υπέρ του Εμπορικού Κέντρου θα συνεχίσει η νέα κυβέρνηση στο δρόμο της τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα; Θα στέρξει δηλαδή στο αίτημα του κ. Βωβού για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να κτιστεί το φαραωνικό Εμπορικό Κέντρο; Που ενώ κατασκευάζεται σε θεσμοθετημένο χώρο κοινόχρηστου πράσινου και ενώ φέρνει επιπλέον 35.000 επισκέπτες κάθε μέρα σε μια περιοχή που επικρατεί κυκλοφοριακό χάος και ενώ δεν έχει καν συνταχθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που να το περιλαμβάνει, προβάλλεται σαν «οικολογικό» επειδή έχει πράσινη στέγη !!!
Θυμόμαστε τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για σεβασμό των πολιτών και του περιβάλλοντος και αναμένουμε απάντηση στα ερωτήματα μας. Έμπρακτη απάντηση -ξεκινώντας από αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: