Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Το αυθαίρετο κτίσμα στον Όλυμπο να κατεδαφιστεί - Οι πολύμηνοι αγώνες, η συμπαράσταση, η τεχνική και νομική στήριξη έφεραν αποτελέσματα!




Την υπόθεση "αυθαίρετο κτίσμα στον Όλυμπο" την παρακολουθούμε βήμα το βήμα, τούβλο το τούβλο από τους "Φίλους του Περιβάλλοντος- Πιερία 2008" με τους οποίους συμμετέχουμε στο Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης" καθώς και από την "Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας" .
Από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής προκύπτουν σοβαρές καθυστερήσεις ή ακόμα και κάλυψη των αυτοδιοικητικών αλλά και άλλων υπηρεσιών.
Η νομική στήριξη του WWF που βασίστηκε στις ενέργειες των πολιτών και στις φωτογραφίες που είχαν προηγηθεί ήταν αποφασιστικής σημασίας.
Διαβάστε την ανακοίνωση των πολιτών που αγωνίζονται και υπερασπίζουν τον Όλυμπο:
"Σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 ενημερωθήκαμε από την WWF Hellas για την απάντηση του Πολεοδομικού Γραφείου Ελασσόνος σχετικά με την αυθαίρετη κατασκευή. Στο έγγραφο της υπηρεσίας, το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη έγγραφη απάντηση των κρατικών αρχών, αναφέρονται τα παρακάτω:
*στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής
*το Δασαρχείο Ελασσόνας συνέταξε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και επέβαλλε πρόστιμο αυθαιρέτου
*βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση συνεργείου κατεδαφίσεως"


Aρκετές από τις 2.000 υπογραφές που μαζεύτηκαν για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου είναι από τα μέλη και τους φίλους του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου.
-----------
Διαβάστε την ανακοίνωση του Ελληνικού Δικτύου "Φίλοι της Φύσης" για το παράνομο κτίσμα:
Αθήνα 22/10/2009

Να κατεδαφιστεί άμεσα το παράνομο κτήριο στην καρδιά του Ολύμπου

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε εδώ και μήνες την ανέγερση ενός παράνομου κτηρίου στην καρδιά του Ολύμπου.
Η έκπληξη μετατράπηκε σε οργή τώρα που διαπιστώνουμε ότι τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, αν και έχουν ενημερωθεί από τους ενεργούς πολίτες της περιοχής και τα μέλη του Δικτύου μας «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΙΕΡΙΑ 2008», όχι μόνο δεν προχώρησαν στη διακοπή των εργασιών, στην κατεδάφιση του κτηρίου και στην απομάκρυνση των μπαζών, αλλά αντιθέτως διευκόλυναν την ανέγερση.
Το Ελληνικό Δίκτυο «Φίλοι της Φύσης», μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Friends of Nature” καταγγέλλει όσους ευθύνονται για την ανέγερση του κτηρίου καθώς και όσους με οποιοδήποτε τρόπο τους διευκόλυναν και απαιτεί:

ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Μάκης Σταύρου (Πρόεδρος) Γεώργιος Μάλλης (Γραμματέας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: