Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλείου Επικρατείας για το γήπεδο του ΠΑΟ, το Mall του κ.Βωβού και τις άλλες χρήσεις του Δήμου Αθηναίων


"Κόκκινο στο Mall - πράσινο στον Ελαιώνα" ερμηνεύουμε την απόφαση του ΣτΕ που δημοσιεύτηκε στις 15/10/09. Κλικάρετε ΕΔΩ.
Η απόφαση με απλά λόγια δέχεται την ανέγερση του γηπέδου του ΠΑΟ αλλά απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη ανεγερση, δηλαδή του MALL και των κτηρίων του δήμου Αθηναίων. Το συγκεκριμένο απόσπασμα της απόφασης του ΣτΕ είναι:

"Οι χρήσεις όμως αυτές που δεν είναι συμπληρωματικές των αθλητικών εγκαταστάσεων (αλλά θεσπίσθηκαν είτε επ’ ευκαιρία της μεταφοράς στην εν λόγω περιοχή των αθλητικών δραστηριοτήτων είτε προς ελαχιστοποίηση της οικονομικής επιβαρύνσεως του Δήμου από την μεταφορά αυτή), συνεπάγονται μείωση των κοινοχρήστων χώρων σε βαθμό μεγαλύτερο του αναγκαίου και επομένως οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3481/2006 είναι αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος".

Η απόφαση του ΣτΕ είναι καθαρή και δεν επιτρέπει παραθυράκια, πολιτικά και χρηματηστηριακά παιχνίδια.
Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτές τις αντιπεριβαλλοντικές διαδικασίες θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να ζητήσουν τουλάχιστον συγνώμη.

Όσοι αντιστάθηκαν πραγματικά στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς, πρέπει να αιθάνονται υπερήφανοι για την μεγάλη αυτή νίκη.

Ιδιαίτερα συγχαρτήρια αξίζουν στο νομικό γραφείο και σε όσους βοίηθησαν τεχνικά, ηθικά στον μεγάλο αγώνα που δικαιώνεταιμερικώς αλλά συνεχίζεται για να γίνει πράσινος ο Ελαιώνας.

Κλικάρετε επίσης ΕΔΩ για να επισκεφτείτε το blog της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα.
------------
"Προ των ευθυνών της η κυβέρνηση" του Κώστα Καίσαρη(από το GOALDAY)
[TΑ προβλήματα στον Βοτανικό είναι τελικά σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας. Μόλις τελειώνουνε με το ένα, εμφανίζεται κάποιο άλλο καινούργιο. Με τον Νικήτα Κακλαμάνη, σε ρόλο Ηρακλή, να τρέχει για να προλάβει. Και λέμε βέβαια Βοτανικός, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε μ’ ένα γήπεδο νέτο σκέτο. Ολη αυτή η μπίζνα είναι απ’ ό,τι έχει αποδειχθεί ενιαία και αδιαίρετη. Ποτέ άλλοτε δύο τόσες ωραίες λέξεις σαν τη «διπλή ανάπλαση» δεν έκρυβαν τόσα πολλά παρελκόμενα: Γήπεδο, εμπορικό κέντρο, ισοζύγιο πρασίνου, κλειστό γήπεδο, πάρκινγκ, νέο δημαρχειακό μέγαρο και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει στην πορεία. Οπως αυτή η ιστορία με τα 20 εκατομμύρια γιούρο της Μarfin για την ονομασία του γηπέδου που έβγαλε το «Goal». Χωρίς, βέβαια, να απορεί κανείς για ποιο λόγο, επιτρέψατέ μου την έκφραση, αυτή η αλλαξοκωλιά. Να δώσει δηλαδή ο Βγενόπουλος τα είκοσι για το όνομα «Μarfin Green Arena» στον Κακλαμάνη και στη συνέχεια να τα κάνει πάσα ο Κακλαμάνης στον Παναθηναϊκό. Οποιος ήθελε δηλαδή να πληρώσει για το όνομα του γηπέδου γιατί να μη δώσει τα λεφτά κατευθείαν στον Παναθηναϊκό; Ποιος ο λόγος να γίνει βαποράκι ο δήμος Αθηναίων; Πολύ περισσότερο, όταν αυτός ο κάποιος τυγχάνει να είναι ο Βγενόπουλος, που ταυτόχρονα είναι και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Με αποτέλεσμα να μπερδέψει ο Κακλαμάνης τα μπούτια του. Η σύμβαση με τον Παναθηναϊκό να λέει ότι τα λεφτά θα πρέπει να τα δώσει ο δήμος μόλις βγει η άδεια και η σύμβαση με τη Μarfin να λέει ότι θα τα δώσει στον δήμο μόλις μπει σε λειτουργία το γήπεδο. Υστερα δηλαδή από δύο χρόνια....]
Συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: