Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

α) Δευτέρα 8/2/2010 αφιέρωμα στο SBC Business Channel για τη Λίμνη Κουμουνδούρου β) Τα ΜΜΕ για τους υγροτόπους και τις εκδηλώσεις των 4 φορέων.


α) To αφιέρωμα για τη Λίμνη Κουμουνδούρου που επιμελήθηκε η κα Τριανταφυλλιά (Τίτα) Μαρσώνη (Περιβαλλοντολόγος - Ωκεανογράφος) θα παρουσιαστεί στην τηλεοπτική εκπομπή "Green News", τη Δευτέρα 08/02/2010 στις 19.00 από τον τηλεοπτικό σταθμό SBC Business Channel. Όσοι δεν το πιάνουν μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή την ίδια ώρα στο Internet, κλικάρετε ΕΔΩ.

β)Η Λίμνη Κουμουνδούρου και το Βουρκάρι Μεγάρων στα ΜΜΕ. Μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ είχαν οι "δύο πολύτιμοι υγρότοποι της Δυτικής Αττικής". Εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, blogs συνέβαλαν στο να προωθήσουν το μήνυμα των τεσσάρων φορέων που συνδιοργάνωσαν τις εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2/2/2010. Το μήνυμα αυτό έλεγε ότι υπάρχουν σαφώς σοβαρά προβλήματα ρύπανσης, απαξίωσης της Λίμνης Κουμουνδούρου και του Βουρκαρίου Μεγάρων, ωστόσο υπάρχει και σημαντική ορνιθοπανίδα, τόσο σε ποσότητα πληθυσμών όσο και σε ποικιλία ειδών που έχει καταγράψει, χωρίς να έχει εξαντλήσει η Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία πρέπει να προστατευθεί.
Για τη θεσμική αλλά και την πραγματική προστασία των δύο υγροτόπων θα συνεχίσουν να εργάζονται και να συντονίζουν τους αγώνες τους οι: OIKO.ΠΟΛι.Σ. Χαϊδαρίου, Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου, Φορέας Προστασίας Βουρκαρίου και Ορνιθολογική Εταιρεία.
Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση και την προβολή από τα ΜΜΕ, της Λίμνης Κουμουνδούρου και του Βουρκαρίου Μεγάρων, στο blog της Διαρκούς Κίνησης Χαϊδαρίου.
Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους, τους επιστημονικούς συνεργάτες, τους bloggers και όλους όσοι βοήθησαν στο να αναδειχθεί η αξία των δύο υγροτόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: