Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Εργαστήρια animation με πλαστελίνη: Μια ιστορία για το ελάφι της Ρόδου



Με μεγάλη ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς και τους νέους της Ρόδου ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2009 τα εργαστήρια animation με πλαστελίνη, που διοργάνωσε και υλοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση «Αιθρία» με την υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Νέα Γενιά σε Δράση» που διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Νεολαίας. Οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 55 και δημιούργησαν σε ομάδες τις δικές τους ταινίες animation με ήρωα το πλατώνι. Το σχέδιο «Μια ιστορία για το ελάφι της Ρόδου» στέφθηκε με επιτυχία, καθώς οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση των εργαστηρίων, την παροχή βοήθειας από τα μέλη της ομάδας των εκπαιδευτών, τις γνώσεις που εν τέλει αποκόμισαν για την κατασκευή μιας ταινίας. Γύρω στα τέλη Μαρτίου αναμένουμε τις τελικές ταινίες από τον κάθε εκπαιδευόμενο.

Στην ιστοσελίδα της «Αιθρίας» έχουν ήδη αναρτηθεί οι ταινίες των ομάδων που συμμετείχαν στα εργαστήρια, το εκπαιδευτικό υλικό των εργαστηρίων animation, ενώ έχει ξεκινήσει και το φόρουμ συζητήσεων με στόχο την παροχή βοήθειας σε όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διανομή του πληροφοριακού εντύπου για το πλατώνι.

Υπενθυμίζουμε ότι τα εργαστήρια animation πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, του Συλλόγου Πολυπολιτισμικών Οικογενειών Ρόδου, του Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου και του Ρ/Σ «Λυχνάρι», τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Αναμένουμε λοιπόν τις ταινίες των εκπαιδευομένων …

Για την Αιθρία,
Ιωάννα Κωστάκη, Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: