Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ασυναρτησίες και ψεύδη κατά συρροή την Παρασκευή το πρωί κατά του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. κ.ά. περιβαλλοντικών οργανώσεων...


[Μια φωτοβολίδα με στον ήλιο ΣΚΑΙ]

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, το site "Τα Νέα της Πετρούπολης", η Green Atack, η επιτροπή πολιτών ΔΑΣΑΜΑΡΙ SOS καταγγέλθηκαν από τον επαγγελματία δημοσιογράφο κ.Κεραμιτζόγλου ότι εξυπηρετούμε τους καταπατητές, ότι είμαστε αντίθετοι στις δενδροφυτεύσεις και άλλα μαργαριτάρια...
Ακούστε το δημοσιογράφο κ.Κεραμιτσόγλου σε ένα παραλήρημα στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του ΣΚΑΙ, την Παρασκευή το πρωί, 16/4/2010. Την εκπομπή επιμελείται ο κ.Πορτοσάλτε. Είναι στο 55,23 λεπτό και μιλάει ο δημοσιογράφος κ.Κεραμιτζόγλου. Κλικάρετε ΕΔΩ ΣΚΑΙ.
Ευτυχώς "τα λόγια φεύγουν - τα γραπτά μένουν" και οι ηχογραφήσεις βεβαίως βεβαίως...
Τι κάναμε και τι είπαμε εμείς, δηλαδή ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και τα Νέα της Πετρούπολης για τη δενδροφύτευση του ΣΚΑΪ και του ΑΣΔΑ στο Ποικίλο Όρος 7/2/2010.
1) Πρώτα απ΄ όλα καλέσαμε τον κόσμο να συμμετάσχει, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είχαμε επιφυλάξεις για τον τρόπο, τα μέσα κ.λπ. που γίνονται οι μαζικές δενδροφυτεύσεις. Ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. μάλιστα είχε δώσει συνέντευξη στον ίδιο σταθμό που καλούσε τους ακροατές να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση.
2) Τη μέρα της δενδροφύτευσης στο Ποικίλο συμμετείχαν μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με επικεφαλείς τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.
3) Ο Όμιλος για το Περιβάλλον τον Πολιτισμό και την ποιότητα ζωής στην Πετρούπολη το ΠΟΙΚΙΛΟ, συμμετείχε με σύσσωμο το Δ.Σ., και είχε μάλιστα περίπτερο και πανό.
4) Παρά τις όποιες επιφυλάξεις για τον τρόπο που γίνονται οι μαζικές δενδροφυτεύσεις δεν δημιουργήσαμε κανένα θέμα.
5) Τις επόμενες ημέρες δεχτήκαμε καταγγελίες ότι το γνωστό κοπάδι προβάτων που υπάρχει και βόσκει ανενόχλητο στην περιοχή, έφαγε ορισμένα από τα δενδρύλια, στην περιοχή των παλαιών πεδίων βολής των Στρατοπέδων.
6) Εμείς τι κάναμε; Καταγγείλαμε ακριβώς αυτό, το γεγονός της παράνομης βόσκησης και τις ευθύνες των φορέων που τους το επιτρέπουν ή που δεν τους εμποδίζουν.Σημειωτέον: η βόσκηση έχει απαγορευτεί εδώ και δεκαετίες.
7) Μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου της Πετρούπολης "το Ποικίλον" ενημέρωσε σχετικά τον ίδιο τον κ.Προτοσάλτε με mail για τη βόσκηση του κοπαδιού.
8) Σε επίσκεψη που έκαναν οι διαχειριστές της εφημερίδας "Τα Νέα της Πετρούπολης", αμέσως μετά την καταγγελία για τη βόσκηση του κοπαδιού στην πρόσφατα δενδροφυτευμένη περιοχή, έκαναν διάφορες διαπιστώσεις τις οποίες υπεύθυνα τις δημοσίευσαν, συνοδευόμενες με φωτογραφίες στο site.
9) Αυτά τα βήματα έγιναν αλλά ο παρορμητικός κ.Κεραμιτζόγλου πιάστηκε τουλάχιστον "αδιάβαστος". Ένας πραγματικός επαγγελματίας θα επανεξέταζε το θέμα και θα ζητούσε από εμάς τους δημοσίως θιγόμενους συγνώμη. Εμείς πάντως διατηρούμε το δικαίωμα να επανέλθουμε στο θέμα με όποιον τρόπο θεωρήσουμε καλύτερο.
10)Δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση και το σχόλιο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛι.Σ.. Θα διαπιστώσετε ότι στην πρώτη φωτογραφία δείχνουμε από το αρχείο το κοπάδι με τα πρόβατα και στη δεύτερη φωτογραφία μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και του Ομίλου της Πετρούπολης το ΠΟΙΚΙΛΟ να "ποζάρουν" την ημέρα της δενδροφύτευσης μπροστά από το πανό του Ομίλου, στον τόπο της δενδροφύτευσης. Για το θέμα της παράνομης βόσκησης είχαμε κάνει και παλαιότερα σχετική ανάρτηση, δείτε την ΕΔΩ. (16/12/2008)
11) Δείτε ΕΔΩ την πρόσκληση για συμμετοχή στη δενδροφύτευση του Ομίλου της Πετρούπολης το ΠΟΙΚΙΛΟ και ΕΔΩ τι γράφτηκε από τα Νέα της Πετρούπολης (στο τέλος της σελίδας) μετά την επίσκεψη στην περιοχή μετά τη δενδροφύτευση.

Μετά απ΄ όλα αυτά για να δούμε τι θα κάνουν οι υπεύθυνοι του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ αλλά και οι δημοσιογράφοι κ.κ. Πορτοσάλτε και Κεραμιτζόγλου. Οι χαρακτηρισμοί που εκτόξευσε ο κ.Κεραμιτζόγλου είναι όχι μόνο αστήριχτοι αλλά και προσβλητικοί.

Δείτε τις αντιδράσεις στους αστήριχτους χαρακτηρισμούς του κ.Κεραμιτζόγλου από τον Όμιλο για το Περιβάλλον της Πετρούπολης "ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ" και από την Πρωτοβουλία Πολιτών Δασαμάρι SOS..
Με την ευκαιρία επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Green Atack και διαβάστε για την εκδήλωση για τα δάση, Σάββατο 17/4/2010/

Δεν υπάρχουν σχόλια: