Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Φωτογραφίες από την επίσκεψη - ξενάγηση στο Βοτανικό Κήπο (Διομήδους) την Κυριακή 18/4/2010


Στην είσοδο του Βοτανικού Κήπου. Περισσότεροι από 150 επισκέπτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛιΣ. Ευχαριστούμε την κα Ειρήνη Βαλλιανάτου (Βιολόγο) και τον κ.Μιχάλη Σταματάκη (Γεωλόγο - Καθηγητή Πανεπιστημίου)για την ξενάγηση. Ο Βοτανικός Κήπος (Διομήδους) στη περιοχή Δαφνί επί της Ιεράς Οδού προσφέρεται για περιβαλλοντική εκπαίδευση, ξεκούραση κ.λπ.
Το έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι στο χώρο είναι σημαντικό.

Άποψη των επισκεπτών στο χώρο του αρχαίου ορυχείου.

Τα ΟΙΚΟΠΟΛισάκια έδωσαν το παρόν... μη τα βλέπετε εδώ που κάθονται... Όλη την ώρα έτρεχαν και πήδαγαν... Περισσότερες φωτογραφίες με τα ΟΙΚΟΠΟΛισάκια στο blog τους.
Ήταν και οι ΣΤΡΑΤΟΚΟΠΟΙ μόνο που δεν τους φωτογραφίσαμε...

Η κα Ειρήνη Βαλλιανάτου (Βιολόγος και Επιστημονική Υπεύθυνος του Βοτανικού Κήπου) στον Ανθώνα του Βοτανικού Κήπου επί το έργον της ξενάγησης.

Ο κ.Μιχάλης Σταματάκης (Καθηγητής Βιομηχανικών Ορυκτών, Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών) μας εξηγεί για τα αρχαία ορυχεία αρουραίου λίθου που υπάρχουν στο Βοτανικό Κήπο, και για τον τρόπο που ανεγέρθηκε ο Παρθενώνας.

Μια άποψη των επισκεπτών στην είσοδο του Κήπου με την κα Ειρήνη Βαλλιανάτου στο κέντρο.
------
Το πρόγραμμα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛιΣ Χαϊδαρίου επιγραμματικά για την επόμενη περίοδο:
3/5/2010 Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Τσιώκου «Χαϊδάρι – αυτοί που νίκησαν το θάνατο». . Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ευκαιρία την Πρωτομαγιά του 1944 και την εκτέλεση των 200 που μεταφέρθηκαν από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου στην Καισαριανή όπου και εκτελέστηκαν.
4-5-6/6/2010 Τριήμερες εκδηλώσεις στο Δαφνί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. "Στην Ιερά Οδό του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος"
Και για τις δύο εκδηλώσεις θα έχουμε σχετικές αναρτήσεις στο blog μας, εδώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: