Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Οι "Φίλοι της Φύσης" για α) Την κλιματική αλλαγή β) Την οικονομική και πολιτική κρίση γ) Την αναγκαιότητα κοινής δράσης


[Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου "Φίλοι της Φύσης"]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7,8,9 Μαΐου 2010 η Γ’ Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του Ελληνικού Δικτύου «Φίλοι της Φύσης» (Friends of Nature) στη Μήλο

Το Ελληνικό Δίκτυο Συλλόγων «Φίλοι της Φύσης», μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature, διοργανώνει την Γ΄ Πανελλήνια Συνδιάσκεψη στο νησί Μήλος.


Η σύνοδος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009 διάψευσε τις ελπίδες των λαών όλου του κόσμου για την θέσπιση δεσμεύσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ωστόσο νέες ελπίδες αναπτερώνονται. Δημιουργοί τους είναι τα κινήματα των πολιτών για τη «Μητέρα Γη», το επίπεδο ζωής και τα δικαιώματα των πολιτών, που συντονίζονται παγκοσμίως. Εκφράστηκε αυτός ο συντονισμός των κινημάτων πρόσφατα στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας και θα εκφραστεί μετά από λίγους μήνες στην 6η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ από 1-4 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Γ΄ Συνδιάσκεψη των Φίλων της Φύσης πραγματοποιείται σε μία περίοδο παγκόσμιας οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης. Εκφράζεται αυτή η κρίση με πιο έντονο και ανάλγητο τρόπο στην Ελλάδα, αφού το οικονομικό, «αναπτυξιακό» και ενεργειακό πρότυπο που εφαρμόστηκε στη χώρα μας έχει καταρρεύσει.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τα νέα Προεδρικά Διατάγματα για τους Ορεινούς Όγκους της Αττικής (η αρχή έγινε με τον Υμηττό), το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, μέτρα για τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας (το 2010 έχει ορισθεί ως έτος της Βιοποικιλότητας) όπως και τον Εθνικό σχεδιασμό για την ενέργεια.

Το Ελληνικό Δίκτυο «Φίλοι της Φύσης» με τους τριάντα Ομίλους και Συλλόγους που το απαρτίζουν από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιεί την Γ΄ Πανελλήνια Συνδιάσκεψη με τη φιλοδοξία να επεξεργαστεί πληρέστερα τις θέσεις του, να υποβάλει προτάσεις, να συμμετέχει στους αγώνες για την προστασία του κλίματος, της βιοποικιλότητας, αλλά και του επιπέδου ζωής σε όλον το πλανήτη και στη χώρα μας.

Μάκης Σταύρου Πρόεδρος - Γιώργος Μάλλης Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: