Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η ρύπανση και ο θόρυβος στην περιοχή Χαϊδαρίου - μια πρώτη προσέγγιση/ Κύριες αιτίες:α) oι βιομηχανικοί τύποι της Ελευσίνας β)οδικό δίκτυο(ηχορύπανση)


[Αφίσα από εκδήλωση στις 8/5/2009 που συνδιοργάνωσαν φορείς της Δυτικής Αθήνας, μεταξύ αυτών ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και η Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου - Δείτε εδώ το Power Point που παρουσιάστηκε]

Τη Δευτέρα 26/4/2010 παρουσιάστηκε από τον καθηγητή κ.Πετράκη η έκθεση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με θέμα "Ρύπανση και Θόρυβος στην Περιοχή Χαϊδαρίου - Μια πρώτη προσέγγιση", Μάρτιος 2010.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου κ.Τάσου Λυμπέρη.

Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι "Ο Δήμος Χαϊδαρίου... βρίσκεται σε υποβαθμισμένη σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση και θόρυβο περιοχή της ευρύτερης πρωτεύουσας. Η περιοχή αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφενός με λόγω της γειτνίασης με τη βιομηχανική περιοχή της Ελευσίνας και αφετέρου λόγω της ύπαρξης ενός μεγάλου μέρους του οδικού δικτύου που συνδέει την περιοχή της πρωτεύουσας με τις δυτικές περιοχές της Αττικής και την Πελοπόννησο. Οι πηγές αυτές της ρύπανσης και του θορύβου συνεισφέρουν σημαντικά στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στο δήμο Χαϊδαρίου..."

Ολόκληρη η έκθεση θα παρουσιαστεί σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: