Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης: Καταδικάζουμε την πειρατική δολοφονική επίθεση του Ισραήλ/ 5 Ιουνίου: Μέρα Περιβάλλοντος


5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 Περιβάλλον δεν είναι μόνο ο αέρας που αναπνέουμε, πρώτα απ΄ όλα είναι το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια.
 Καταδικάζουμε την πειρατική δολοφονική επίθεση του Ισραήλ.

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την πειρατική επίθεση του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα της αποστολής βοηθείας στο δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της αδικαιολόγητης αυτής επίθεσης. Το ΠΔΚΠ καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ καθώς και όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ακόμα και με τη μη διευκόλυνση της αποστολής όπως η Κύπρος, προς το δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1972 θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι «παγκόσμιες ημέρες» που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ για διάφορα θέματα, δεν λύνουν από μόνες τους τα προβλήματα. Εμείς που συμμετέχουμε στο ΠΔΚΠ υιοθετούμε τον όρο Περιβάλλον έτσι όπως τον περιγράφει ο Ν.1650: «Το σύνολο των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα της ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες».
Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: