Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Το blog μας κοντεύει να τα χιλιάσει.... 992 αναρτήσεις... δεν είναι και λίγες...


Στο blog του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., γνωστό ως xpolis, έχουμε αναρτήσει σχεδόν 1.000 θέματα και ορισμένα απ΄ αυτά ήταν πρωτότυπα και αποκλειστικά.
Τα θέματα δεν ήταν αποκλειστικά τοπικά ούτε είχαν να κάνουν μόνο με το φυσικό και το αστικό περιβάλλον. Αναρτήσαμε θέματα εργατικά, πολιτικής, τέχνης και πολιτισμού, ειδήσεις γενικού ενδιαφέροντος κ.λπ. Παράλληλα προβάλλαμε και αναρτήσεις άλλων bloggers που είχαν ενδιαφέρον, κάνοντας αναφορά στην πηγή.
Δημιουργήσαμε το blog ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ με θέματα ιστορίας και πολιτισμού με προοπτική να σταματήσουν οι αναρτήσεις στις 31/12/2009 και να λειτουργήσει ως "βιβλιοθήκη", δηλαδή να χρησιμοποιηθεί ως πηγή, όμως η ζωή άλλα έδειξε. Τα θέματα ιστορίας και πολιτισμού στο Χαϊδάρι και στη Δυτική Αθήνα δεν έχουν εξαντληθεί, αντιθέτως όλο και αυξάνονται. Έτσι θα συνεχίσουμε και το 2010 βαδίζοντας στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ.
Όμως εκτός από το ΟΙΚ.ΠΟΛΙ.Σ. και την ΙΕΡΑ ΟΔΟ μας προέκυψαν και άλλα δύο blogs.
1. Τα «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣάκια» είναι μια αυτόνομη πρωτοβουλία που έχει εκδηλωθεί από νέους γονείς, μέλη του συλλόγου, οι οποίοι ευαισθητοποιούν τα παιδιά τους για το περιβάλλον, τον πολιτισμό κ.λπ. Οργανώνουν εκθέσεις ζωγραφικής, παίζουν πρωτότυπα παιχνίδια κ.λπ. Τα «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣάκια» πρόσφατα «Ζωγράφισαν ένα δικαίωμα» και πήραν μέρος στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
2. Οι «ΣΤΡΑΤΟΚΟΠΟΙ» είναι μια ομάδα νέων εφήβων, που αγαπούν τα βουνά μας και το περιβάλλον, που ανακαλύπτουν παλαιούς οικισμούς, καμίνια, σπήλαια, πολεμίστρες…. και όλα αυτά τα καταγράφουν με μεράκι. Θα μας παρουσιάσουν τις ανακαλύψεις τους.

Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά και να περάσετε όμορφα στο μαγευτικό τόπο του Δαφνίου στις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε 4,5,6 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες, με αφίσα, πρόσκληση κ.λπ. Όσοι ήρθαν πέρσι περάσανε υπέροχα.... Ρωτήστε τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Times: ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΩΝ ΝΕΦΩΝ-ψύξης;
Sunday Times
May 16, 2010
Scientists forecast decades of ash clouds
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127706.ece

http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok