Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

6 Αυγούστου 1945: Η πρώτη ατομική βόμβα των Αμερικάνων πέφτει στη Χιροσίμα.../ Όχι στα πυρηνικά


[Ο πιλότος μπροστά στο αεροπλάνο που έχει το όνομα της μητέρας του καμαρώνει που θα ρίξει τον "little boy" στους κατοίκους της Χιροσίμα]

Δείτε ΕΔΩ ένα από τα πολλά video που κυκλοφορούν στο youtube, που επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους της ρίψης της ατομικής βόμβας -έτσι για να μη ξεχνιόμαστε. Το αίτημα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και της επίλυσης των οποιονδήποτε προβλημάτων με ειρηνικά μέσα παραμένει... Ιδιαίτερα η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της ατομικής ενέργειας για πολεμικούς σκοπούς είναι ένα επίκαιρο αίτημα.

Διαβάστε ΕΔΩ πληροφορίες για την πόλη, την ημέρα της ρίψης της ατομικής βόμβας και το αίτημα των δημοτικών αρχών να καταργηθούν τα πυρηνικά όπλα.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου μεταξύ των άλλων σημειώνει για την επέτειο: [..Σήμερα 65 χρόνια μετά ο αριθμός των πυρηνικών όπλων έχει πολλαπλασιαστεί. Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν 5113 πυρηνικές κεφαλές, το Ηνωμένο Βασίλειο 225, εκατοντάδες κεφαλές διαθέτουν η Ρωσία, η Γαλλία, η Κίνα. Η Ινδία και το Πακιστάν έχουν από 22, ενώ το Ισραήλ αρνείται να παραδεχθεί οτιδήποτε για το πυρηνικό οπλοστάσιο που οπωσδήποτε διαθέτει. Τα πυρηνικά αυτά έχουν πολλαπλάσια καταστροφική δύναμη από εκείνα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Ο αριθμός τους και ισχύς τους είναι αρκετά για να καταστρέψουν τον πλανήτη πολλές φορές... Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου αγωνίζεται για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Άμεση επιδίωξή του είναι η μετατροπή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά. Απορρίπτουμε και τη λεγόμενη «ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας»...]
Η ανακοίνωση του παρατηρητηρίου ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες στο Face Book από τη Χιροσίμα στις μέρες μας!!! "Στην πόλη που ισοπεδώθηκε έμεινε όρθιο αλλά μισογκρεμισμένο μόνο το Β. Επιμελητήριο που παραμένει και σήμερα έτσι για να θυμίζει την αποφράδα μέρα" μας γράφει σε σχόλιο στο FB η φωτογράφος που επισκέφτηκε πρόσφατα την Ιαπωνία και τη Χιροσίμα(ευχαριστούμε για την ενημέρωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: