Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Όρος Αιγάλεω: Την Κυριακή έγινε πότισμα κανονικό ή για τις εντυπώσεις?


[Αναδημοσιεύουμε από το blog Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ:
Κάπου φαίνεται πως υπάρχει η υπερβολή και η παραπληροφόρηση.
Αυτή η φωτογραφία είναι από το προχτεσινό πότισμα του Όρους Αιγάλεω.
Όλοι ντυμένοι με ρούχα περιπάτου, ανοιχτού χρώματος, κάποιοι με σανδάλια και τα μωρά τους!
Τελικά ποιο βουνό και τι φυτά πότισαν, ντυμένοι σα γαμπροί οι κ.κ της φωτογραφίας;
Γιαυτό τα βουνά μας παραμένουν ξερά!
Μήπως πηγαίνουν για τη φωτογραφία;]

----------------
Εμείς στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ Χαϊδαρίου ως καλοδιάθετοι προβάλαμε και συμμετείχαμε στις μαζικές δενδροφυτεύσεις που διοργάνωναν ραδιοφωνικοί σταθμοί, δήμοι κ.λπ. Αποδείχτηκε όμως ότι η περιβαλλοντική οργάνωση Green Attack και το ΔΑΣΑΜΑΡΙ SOS είχαν δίκιο.
Περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν αυτού του είδους οι αναδασώσεις.
Έχουμε αναδασώσεις πρότυπα που έγιναν από την υπηρεσία αναδασώσεων του πρώην Υπουργείο Γεωργίας στο Σχιστό Κορυδαλλού σε καμμένη περιοχή το 1995(?), στο Άλσος Δαφνίου το 1975(?). Στο Δαφνί μάλιστα περιέφραξαν με συρματοπλέγματα την αναδασωμένη περιοχή για να την προστατεύσουν.
Όσον αφορά τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Πειραιά που καλεί και συμμετέχει σε τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού ας απομακρύνει τα μπάζα και τα σκουπίδια που υπάρχουν έξω από τα γραφεία του στο Σχιστό.
Και κάτι που μπορεί να φαίνεται άσχετο. Την ΠΑΠΟΚ την θυμάστε όσοι είστε πάνω από 55 και συμμετείχατε στα κοινά. Είχε προσφέρει σημαντικό πολιτιστικό έργο την πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης. Αξίζει να παρουσιάσουμε ένα περιστατικό από την περίοδο εκείνη.
Ένας Πολιτιστικός Σύλλογος είχε καλέσει τον γνωστό θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλη για να μιλήσει για τον πολιτισμό. Πήγε ο Καμπανέλης και τρελάθηκε για την ακαταστασία και τη βρώμα που είχαν τα γραφεία του συλλόγου και ο εξωτερικός χώρος. Ο ομιλία του ήταν μόνο μία πρόταση: "Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, ας καθαρίσουμε τα γραφεία και τον περιβάλλοντα χώρο".

2 σχόλια:

smak είπε...

Ρε λεβέντες
1. Αντί να προσβάλετε όλους αυτούς που αφιερώνουν τις Κυριακές τους του καλοκαιριού για να ποτίσουν τα φυτά της αναδάσωσης που έκανε ο ΠΕΣΥΔΑΠ και ο ΣΚΑΙ γιατί δεν πάτε επίτόπου να διαπιστώσετε αν πράγματικά τα ποτίζουν και τα φροντίζουν;
2. Τι εξήγηση δίνετε στο γεγονός ότι τα φυτά των αναδασώσεων που έγιναν την ίδια χρονική περίοδο σε άλλες περιοχές του βουνού από τον ΑΣΔΑ και τον Δήμο Περάματος έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί από έλλειψη νερού και φροντίδας ενώ σε αυτή του ΠΕΣΥΔΑΠ επιβιώνουν και ανπτύσσονται σε ποσοστό πάνω από 90%;
3. Γιατί δεν πήρατε μέρος στο πότισμα να τα πείτε αυτοπροσώπως στους οργανωτές αλλά και στους εθελοντές που συμμετείχαμε;

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

1) Δεν υπάρχουν μόνο άνδρες διαχειριστές στο blog και στο σύλλογο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ Χαϊδαρίου. Άρα... το "λεβέντες" το θεωρούμε σεξιστική προσφώνηση.
2) Εμείς αναρτήσαμε τη φωτογραφία και το σχόλιο άλλου blog που είναι link στο δικό μας.
3) Τα δικά μας σχόλια είναι από τη διακεκομμένη γραμμή και κάτω. Δεν κάνατε κανένα σχόλιο γι΄ αυτό. Ρίξτε μια ματιά δίπλα από τα γραφεία του ΠΕΣΥΔΑΠ στο δασικό δρόμο πάνω από το σταθμό μεταφόρτωσης των σκουπιδιών και τα λέμε (για το Σχιστό... άστο καλύτερα).
4) Αν θέλετε να ενημερωθείτε γενικά για τις αναρτήσεις σχετικά με τις αναδασώσεις στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο δείτε αυτές τις αναρτήσεις:
http://xpolis.blogspot.com/2010/07/80.html
http://xpolis.blogspot.com/2010/04/1-2-4.html
http://xpolis.blogspot.com/2010/04/blog-post_16.html
http://xpolis.blogspot.com/2010/03/blog-post_26.html

Ευχόμαστε να έχει επιτυχία η δενδροφύτευση το 90% που λέτε...

Και κάτι έτσι για την ενημέρωσή σας... Εθελοντικά και χωρίς μισθό, βάζουμε από την τσέπη μας, συμμετέχουμε, προβάλλουμε θέματα, προστατεύουμε και περιορίζουμε τα όποια προβλήματα...
Αν δείτε τις αναρτήσεις ίσως και καταλάβετε κάποια πράγματα. Λέμε ίσως...

Πάντως εδώ είμαστε για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση αλλά όχι με χουλιγκανικό ύφος όπως αυτό το σχόλιο που κάνατε.