Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Νέες απειλές για την Πάρνηθα - Απόφαση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής να ανακατασκευαστεί το ΞΕΝΙΑ...


[Φωτογραφία του ΞΕΝΙΑ από το INDYMEDIA και την παρέμβαση της "Πρωτοβουλίας αγώνα από το λόφο του Στρέφη για τη Γη και την Ελευθερία"]


[Τρυκάκια για την τσιμεντοποίηση των ορεινών όγκων]

[Φωτογραφία από το ΕΡΕΙΠΙΑ]

Συνεχίζουμε με την Πάρνηθα... Αντιδράσεις σε κινηματικό επίπεδο είχαμε και από την "Πρωτοβουλία αγώνα από το λόφο του Στρέφη για τη Γη και την Ελευθερία" (δείτε την πρώτη φωτογραφία και σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Να διευκρινίσουμε ότι άλλο κτήριο είναι το ΚΑΖΙΝΟ - ΜΟΝΤ ΠΑΡΝΕΣ και άλλο κτήριο είναι το πρώην ΞΕΝΙΑ του ΕΟΤ.
---------------
Διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση του Πάνου Τότσικα σχετικά με τις νεώτερες εξελίξεις στο ΞΕΝΙΑ και την απόφαση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής...

Ενημέρωση σχετικά με το «ΞΕΝΙΑ» Πάρνηθας

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αν. Αττικής συζητήθηκε πριν λίγους μήνες η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία «αφορά το έργο της ανακατασκευής, αναμόρφωσης, αναβάθμισης και λειτουργίας του υφιστάμενου ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ μετά των συνοδών αυτού έργων, στον Δήμο Αχαρνών, ιδιοκτησίας της εταιρείας Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας ΑΕ» (Βλ. έγγραφο της Δ/σης Περιβάλλοντος Νομαρχίας Αν. Αττικής, αρ πρ. 3887/2009)

Σύμφωνα με την προαναφερόμενη εταιρεία, το «Ξενία» βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 3100τμ, σε περιοχή που έχει εξαιρεθεί από τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας με το ιδρυτικό του Προεδρικό Διάταγμα και εμφανίζεται ως Ζώνη Ε2 - ζώνη τουρισμού (ΦΕΚ 336/07). Αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι “…η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου ξενοδοχείου διατηρώντας το υφιστάμενο κέλυφος του κτιρίου εντός της οικοδομικής γραμμής που ορίζεται στο τοπογραφικό του Ν. 3139/2003..»
Οι εγκαταστάσεις του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα έχουν δυναμικότητα 141 κλινών. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει Lobby-σαλόνι, μπάρ, εστιατόριο, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες συνεδριάσεων, γραφεία διοίκησης, αίθουσα υπολογιστών. Το κτίριο έχει τις εξής επιφάνειες: Υπόγειο 2685.11 τμ, Ισόγειο 2436.14 τμ, Α’ όροφος 1841.85 τμ, Β’ όροφος 1786.15 τμ, Γ’ όροφος 1786.15 τμ.
Το «Ξενία» κατατάσσεται στην Κατηγορία «Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα εκτός σχεδίων πόλεων και εκτός ορίων οικισμών» – Ομάδα 6η, Κατηγορία 1η,Υποκατηγορία 2η, Αρμόδιοι για το περιεχόμενο της Μελέτης: ENVECO A.E

Επισήμανση
Κατά της κατασκευής νέων τουριστικών εγκαταστάσεων στην Πάρνηθα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Νοέμβριο του 2008, πέντε μέλη του «Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών».
Ο εισηγητής του Ε’ τμήματος του ΣτΕ Νικόλαος Ρόζος, συμφωνώντας με τα προσφεύγοντα μέλη του «Παναττικού», θεωρεί ότι ο N.3139/2003 στον οποίο στηρίζονται οι επεκτάσεις των εγκαταστάσεων τόσο του «ΞΕΝΙΑ» όσο και του «ΜΟΝ ΠΑΡΝΕΣ- ΚΑΖΙΝΟ», είναι αντισυνταγματικός.
Και ενώ αναμένεται απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, εγκρίθηκε πρόσφατα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αν. Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανακατασκευή του «ΞΕΝΙΑ», ενώ προωθείται παράλληλα από κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα η ολοκλήρωση των προβλεπόμενων έργων για το "ΜΟΝ ΠΑΡΝΕΣ" και το ΚΑΖΙΝΟ

Πάνος Τότσικας

Δεν υπάρχουν σχόλια: