Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Βωβός τον Αύγουστo;/ Οι Πολίτες θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται για να αποτρέψουν την τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα!!!






[Φωτογραφίες: Μερικές από τις δράσεις της Επιτροπής Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα]

"Δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα μας. Θα ασκήσουμε όλα τα νομικά μέσα σε συνδυασμό με κινηματικούς αγώνες για να υπερασπίσουμε τους ελεύθερους χώρους του Ελαιώνα από τους διαπλεκόμενους και τους υποστηρικτές τους. Επιμένουμε και θα διεκδικήσουμε να γίνει ο Ελαιώνας Μητροπολιτικό Πάρκο". Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση μελών της Επιτροπής όταν "άνοιξε" εν μέσου θέρους ο ρυπαρός φάκελος "Γήπεδο ΠΑΟ - Mall Βωβού - Κακλαμάνης - ΥΠΕΚΑ και άλλων δημοσιογραφικών δυνάμεων" και όχι μόνο.

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 4 Αυγούστου 2010 - Eπιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα"
Καθόλου ασυνήθιστο το γεγονός, διάφορες «πονηρές» δουλειές να γίνονται κατακαλόκαιρο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και με την υπόθεση της «Διπλής Ανάπλασης». Διαπιστώνουμε εκ νέου ότι οι Αυγουστιάτικες συναντήσεις των «εμπλεκομένων φορέων» και πάλι περιλαμβάνουν τους πάντες εκτός των πολιτών. Παρά τις επανειλημμένες επίσημες προσπάθειες της επιτροπής μας να συναντηθεί με το ΥΠΕΚΑ και να εκθέσει τις απόψεις της. Προφανώς για την κυβέρνηση και την κ.Μπιρμπίλη το περιβάλλον είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά Ανώνυμες Εταιρείες, Δημάρχους γνωστούς για την «περιβαλλοντική τους ευαισθησία» και πρόσφατα και τον κ. Πάγκαλο (είχε και αυτός διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων!!!)
Κι όμως ήταν οι πολίτες που με την κινητοποίηση και την προσφυγή τους έδωσαν τέλος στην ίδια συμπαιγνία που νόμισε ότι με την δικομματική ψήφιση του φωτογραφικού νόμου το 2006, θα μπορούσε να παρακάμψει στα σιωπηλά το Σύνταγμα και να παραδώσει 220 στρέμματα προορισμένα για πράσινο …στο τσιμέντο.
Σήμερα οι ίδιοι αυτοί εμπλεκόμενοι φορείς, γύρω από ένα τραπέζι ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο ξανά να παρακάμψουν το Σύνταγμα και την ξεκάθαρη απόφαση του ΣτΕ για να ξαναβάλουν στο παιχνίδι το εμπορικό κέντρο συμφερόντων της ΜΒΔΤ. Και προφανώς σε αυτό το τραπέζι δεν έχουν θέση οι πολίτες γιατί δεν έχει θέση το πράσινο, το περιβάλλον και η δημοκρατία αλλά μόνο τα συμφέροντα.
Το εντυπωσιακό όσο και αποκαλυπτικό γεγονός είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο κ. Βωβός αντιμετωπίζονται πλέον ως μία και αδιαίρετη πλευρά από την οποία η ΠΑΕ ΠΑΟ περιμένει,, και απ’ ότι φαίνεται θα πάρει, κάποιες γραπτές δεσμεύσεις που προϋποθέτουν πάντα την οικοδόμηση και του Mall. Και σε αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αναθέσει στην κ. Μπιρμπίλη το ρόλο του τροχονόμου για τις μπετονιέρες.
Η Επιτροπή μας είναι σαφής. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε τώρα να αντικατασταθεί το πράσινο με τσιμέντο. Βασισμένοι στην ξεκάθαρη απόφαση του ΣτΕ δεν θα δεχτούμε τίποτε περισσότερο από αυτό που ήδη έχει αποδεχτεί ως έστω νόμιμο. Και το εμπορικό κέντρο δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό, ούτε με το εφεύρημα της μείωσης συντελεστή δόμησης. Συνεχίζουμε τον αγώνα ια την δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον Ελαιώνα."
----------
Διαβάστε ΕΔΩ την Επιστολή της Επιτροπής προς την ΥΠΕΚΑ για να πραγματοποιηθεί συνάντηση έτσι ώστε να προβάλει τις θέσεις της. Η ΥΠΕΚΑ συνάντησε τους πάντες και όχι μόνο για μία φορά, ενώ απαξίωσε να απαντήσει στις Επιστολές της Επιτροπής.
"Τέσσερις φορές επιχειρήσαμε με πρωτοκολλημένες αιτήσεις μας να πετύχουμε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου. Μάταια όμως περιμέναμε." αναφέρει στην Επιστολή της η Επιτροπή με ημερομηνία 9-6-2010.
Κάτι περί "Κοινωνίας των Πολιτών" "Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης" "Συμμετοχής" κ.λπ.αναζητήστε τα στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας" που έλεγε καιo ΠΑΤΗΡ του Πρωθυπουργού.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΥΣΑΚΑ ΣΑΣ ΑΜΥΑΛΟΙ - ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΖΩΑ
ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ ΧΑΜΑΜΠΑΡΙ!!!
ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ 3 / 2 % και πάτε να καταστρεψετε τον ΒΩΒΟ σε μια χώρα που βουλιάζει...

ΕΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΙ

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ... ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΠΟΡΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ
που αγνοείτε εκατομυρια Αθηναίων, Παναθηναικών, μικρομετόχων για να το πάίξετε οτι σας κόφτει το περιβάλλον της Αττικής.

Θα σας πετάξουμε να σας φάνε οι αρουραίοι του Βοτανικού
ΑΝΘΕΛΛΛΗΝΕΣ


ΥΓ το εμπορικο ειναι σχεδον τελειωμένο

Η Αλεξάνδρας θα γίνει πάρκο

Στο Βοτανικο θα εχει πράσινο και οχι χαβουζες

ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΦΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΕρΒΙΡΟΥΝ!

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

4 Αυγούστου - Η φασιστική νοοτροπία ξαναχτυπάει...

Πρωτοβουλία είπε...

Μάλλον πρόκειται για οπαδό από το κοπάδι του ΠΑΟ. Θα λύσει τα προβλήματά του με το νέο γήπεδο. Πάντως δεν περιμένω και πολλά από την ελληνική δικαιοσύνη.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Όλα τα μέσα πρέπει να χρησιμοποιούμε και τα νομικά, και τα πολιτικά, και τα κινηματικά...

Και να βασιζόμαστε στη δύναμή μας και στην αλληλεγγύη...

Δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσαμε να δράσουμε (και όχι μόνο για τον Ελαιώνα)...