Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Το «μπαρουτάδικο» στο Αιγάλεω στη λίστα των 76 «φιλέτων» που παραχωρεί το Δημόσιο σε ιδιώτες για μισό αιώνα «χάριν των δημοσίων ελλειμμάτων»!!!


[Ελληνικόν Πυριτιδοποιείον & Καλυκοποιείο ή Μπαρουτάδικο, στην περιοχή του Αιγάλεω, ιδρυθέν από το 1884]

[Η λίστα με τα 76 "φιλέτα" που προσφέρονται προς βρώσιν στους ιδιώτες (μεγαλοεπιχειρηματίες), ΤΑ ΝΕΑ (30/8/2010).

[Το "Μπαρουτάδικο" οι χρήσεις και η ιστορία του]


[O νέος σύλλογος "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου" είναι η εξέλιξη του ομώνυμου περιοδικού]

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (30/8/2010) «Σε ιδιώτες για μισό αιώνα παραχωρεί το Δημόσιο ακίνητα- φιλέτα χάριν των δημοσίων ελλειμμάτων. Ο κύβος ερρίφθη για δύο από τα 76 ακίνητα- χρυσάφι που συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για διάστημα έως και 50 ετών.»

Στη λίστα «Προτεινόμενα Ακίνητα του Δημοσίου προς Αξιοποίηση» που δημοσίευσαν «ΤΑ ΝΕΑ» περιλαμβάνονται επτά ακίνητα που βρίσκονται εντός του λεκανοπεδίου Αττικής. Και ενώ κάποιες αντιδράσεις έχουμε δει σε κάποιες περιφέρειες, στην Αττική δεν αντιληφθήκαμε κάποια αντίδραση από Δήμους ή κάποιους άλλους φορείς (ίσως και να υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις αλλά να ήταν τόσο «χλιαρές και αδύναμες» που να μην προξένησαν καμία αίσθηση).

Ήδη τα δύο πρώτα «φιλέτα» α) το ακίνητο των 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου στο Αντίρριο και β) το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με την περιβάλλουσα αυτό έκταση των 16.900 στρεμμάτων είναι έτοιμα προς «βρώσιν».

Οι πολίτες της Αττικής οφείλουν να συντονίσουν τους αγώνες τους και να υπερασπίσουν τη δημόσια περιουσία. Όσον αφορά το «μπαρουτάδικο» στο Αιγάλεω, το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλύτερη συντήρηση και τίποτα περισσότερο. Οι «Φίλοι του πυριτιδοποιείου» μαζί με τα κινήματα της Δυτικής Αθήνας οφείλουν και θα κάνουν το χρέος τους, δηλαδή να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα του άλσους «μπαρουτάδικο» για να παραμείνει «ελεύθερο και ωραίο».

2 σχόλια:

johnpap είπε...

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ "ΑΛΣΟΣ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ" ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ? ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΤΕΙ,ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ,ΤΟΝ ΟΑΕΔ,ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ή ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΔΕΝΔΡΑ, ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΞΕΦΩΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ

Unknown είπε...

....το πάρκο «ανήκει» στους ανθρώπους που το επισκέπτονται, στα δέντρα, τα ζώα του... Δε χρειαζόμαστε με κανένα τρόπο καμιά εμπορική αξιοποίηση του πάρκου........