Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας του Dr.Κώστα Λάμπου για τις διώξεις των πανεπιστημιακών .



Συνέχεια της ανάρτησης "Η ασύρματη επικοινωνία βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία"/ Ακαδημαϊκές διώξεις επιστημόνων / Η δίωξη του Dr.Δημήτρη Παναγόπουλου από το τμήμα Βιολογίας" σας παρουσιάζουμε την ανοικτή επιστολή του Dr.Κώστα Λάμπου για τις διώξεις των επιστημόνων.
Οι επισκέπτες του xpolis γνωρίζουν το συγγραφέα από προηγούμενες αναρτήσεις και ιδιαίτερα την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λάμπου "Αμερικανισμός και παγκοσμιοποίηση".

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΛΕΦΩΝΙΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Προς
Τον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου,
Την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου,
Τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας ,
Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδ. Πελεγρίνη,
Τον Ημερήσιο και περιοδικό Τύπο,
Τους Ρ/Σ και τους TV/Σταθμούς,
Τους διαχειριστές Ιστοσελίδων Έρευνας και Ενημέρωσης και τους Bloggers.

Κυρίες και κύριοι,

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για τη θετική συμβολή των επιστημών στην ανάπτυξη των κοινωνιών και των οικονομιών και συνολικά της ανθρωπότητας, καθώς επίσης δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία για τη σχέση αμοιβαιότητας μεταξύ επιστήμης και οικονομίας και ειδικότερα μεταξύ επιστημονικής έρευνας και οικονομίας. Η περίπτωση που με αυτήν την ανοικτή επιστολή καταγγέλλεται δείχνει όμως πως οι πολυεθνικές επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας και φυσικά όχι μόνο αυτές, στα πλαίσια του αλληλοεξοντωτικού ανταγωνισμού τους διαπλέκονται με την πολιτική εξουσία και θυσιάζουν, με την ανοχή της, στο βωμό της άκρατης κερδοσκοπικής δραστηριότητάς τους όχι μόνο το απόρρητο των επικοινωνιών, τη ζωή των στελεχών τους, τη δημόσια υγεία, αλλά ακόμα και αυτή την ακαδημαϊκή ελευθερία και την επιστημονική έρευνα. Τα ντοκουμέντα που ακολουθούν αποκαλύπτουν τις διεθνείς διαστάσεις ενός πραγματικού εγκλήματος σε βάρος της δημόσιας υγείας και της επιστημονικής έρευνας, για το οποίο κανένας μας δεν δικαιούται να σιωπά και πολύ περισσότερο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι αποδέκτες αυτού του μηνύματος παρακαλούνται να το προωθήσουν όσο και όπου μπορούν και να διαμαρτυρηθούν τόσο προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και προς την Ελληνική Κυβέρνηση για να σεβαστούν τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την κοινωνική ευαισθησία και την ελευθερία της επιστημονικής έρευνας και να δώσουν τη δυνατότητα στον Δρα Δημήτρη Παναγόπουλο, (που τον πέταξαν έξω από το Εργαστήριό του σε μια αποθήκη και προφανώς θα τον πετάξουν έξω και από το Πανεπιστήμιο, αν δεν συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις»), να συνεχίσει την έρευνά του για την οποία έχει κερδίσει την εκτίμηση της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, αντί να προσπαθούν να τον φιμώσουν. Τέλος καλούμε τους Βουλευτές να φέρουν το θέμα στη Βουλή και να ζητήσουν την αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης.

Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό
Δρ Κώστας Λάμπος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφουμε όλα τα παραπάνω