Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Όχι στις διώξεις των δύο ψυχολόγων που μίλησαν για τις συνθήκες νοσηλείας στο Δρομοκαϊτειο




Το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, την ιστορία του, τη συμβολή του στην ψυχιατρική, την προσφορά του επιστημονικού και του υπαλληλικού προσωπικού την έχουμε αναγνωρίσει, την έχουμε προβάλει και την έχουμε τιμήσει. Να θυμίσουμε παλαιότερες αναρτήσεις που κάναμε στο αδελφό blog ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ με θέμα το Δρομοκαΐτειο καθώς και την επίσκεψη ξενάγηση που κάναμε στο χώρο. Κλικάρετε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Με λύπη μας όμως μάθαμε μέσα από τον τύπο για τις διώξεις που επεβλήθησαν σε δύο ψυχολόγους από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, τον κ.Παναγιώτη Τσική.
Οι κυρίες Δώρα Κουτζανέλλου και Στέλλα Γαλιανού με άρθρο τους στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (12/6/2010) με σοβαρότητα και επώνυμα περιέγραψαν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο και αντί να εκτιμηθεί η έντιμη προσφορά τους, γιατί για προσφορά πρόκειται κατά τη γνώμη μας προς την απληροφόρητη κοινωνία, είχαν μια άδικη και εκδικητική μεταχείριση από τη Διοίκηση.
Κατ΄ αρχάς μετατέθηκαν δυσμενώς, και στη συνέχεια απειλούνται με ποινική και πειθαρχική δίωξη από τη διοίκηση του νοσοκομείου, για να αποσύρουν τις καταγγελίες τους.
Διαβάστε ρεπροτάζ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ
Εμείς συμπαραστεκόμαστε στις δύο ψυχολόγους, και κυρίως το δικαίωμα της δημοσιοποίησης των απόψεων τους, και καλούμε το Δ.Σ. του ΨΝΑ α) να πάρει υπ΄ όψιν την αναφορά και τις καταγγελίες για τη συνθήκες διαβίωσης των ασθενών και β) να άρει τις διώξεις και τις απειλές και να αποκαταστήσει τις κυρίες Δώρα Κουτζανέλλου και Στέλλα Γαλιανού.
Οι διώξεις των εργαζομένων δεν τιμούν ούτε την ιστορία του ιδρύματος, ούτε τη Διοίκηση, ούτε και την πόλη μας.

[Θα επανέλθουμε με Ψήφισμα συμπαράστασης του Δ.Σ. του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. Χαϊδαρίου]

Δεν υπάρχουν σχόλια: