Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Think Green - Δύο ταινίες για την κλιματική αλλαγή



Δείτε - ακούστε - ένα υπέροχο τραγούδι... Think Green

--------------------

To Γαλλικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, την ΕΡΤ, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, τη Διεθνή Αμνηστία και το CineDoc, σας προσκαλούν την προβολή δύο ντοκιμαντέρ με θέμα το περιβάλλον την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010:

► 18:30 THE AGE OF STUPID Franny Armstrong / Βρετανία / 2009 / 90'
Ένα ντοκιμαντέρ για τη μείωση των εκπομπών αερίων κατά 10% το 2010. Πρωταγωνιστεί ο Pete Postlethwaite, ο οποίος ενσαρκώνει έναν άντρα που ζει μόνος στην κατεστραμμένη Γη του έτους 2055, παρακολουθώντας τηλεοπτικά αρχεία από τη δεκαετία του 2000, και αναρωτιέται: «Γιατί δε σταματήσαμε την κλιματική αλλαγή όταν είχαμε την ευκαιρία;» Η ταινία περιλαμβάνει στοιχεία φιξιόν, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων. Είσοδος δωρεάν.

--20:00 A PLACE WITHOUT PEOPLE Ανδρέας Αποστολίδης / Ελλάδα / 2009 / 54'
H ταινία περιγράφει πώς εκδιώχθηκε ο τοπικός πληθυσμός της Τανζανίας από τις περιοχές Σερενγκέτι και Νγκόρονγκόρο ώστε να δημιουργηθούν δύο από τα διασημότερα εθνικά πάρκα στον κόσμο.
Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ. Προπώληση βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Με ελληνικούς και γαλλικούς υπότιτλους (μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας.)

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Manchester Dan Brockington και τον σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστολίδη.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: