Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος Ε.Μ.Π.:"Βασικές αρχές σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού"



Δείτε ΕΔΩ την πρόταση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. - Τμήμα Αστικού Περιβάλλοντος για το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Παρουσίαση από το ΕΜΠ μελέτης για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού 21 Ιανουαρίου 2011

Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, σας καλούμε την Τετάρτη 26-1-2011 στις 12.30 στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), οδός Ακαδημίας 61, 1ος όροφος, για την παρουσίαση ολοκληρωμένου του ερευνητικού προγράμματος ΕΜΠ-ΤΕΔΚΝΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που υλοποίησε επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα, τεκμηριώνουν τους λόγους για τους οποίους το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό πάρκο είναι αναγκαίο, φτηνό και εφικτό και υποδεικνύουν μια βασική στρατηγική βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων φάσεων για τη δημιουργία του.

Αποδυναμώνουν πλήρως τόσο το σχέδιο Σουφλιά όσο και τα πρόσφατα για το ξεπούλημα του χώρου του Ελληνικού για και δικαιώνουν πλήρως τη θέση των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας & Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού.

Η έρευνα απαντά με συντριπτικά στοιχεία σε βασικά ερωτήματα:

Είναι αναγκαίο το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού;
Γιατί το μητροπολιτικό πάρκο πρέπει να γίνει στο πρώην αεροδρόμιο και όχι αλλού;
Πόσο κοστίζει η δημιουργία και η συντήρησή του;
Πού/πώς θα βρεθούν τα χρήματα;
Πώς τελικά το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού μπορεί να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού προς όφελος όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου και της Αττικής;

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ - Δημήτρης Καλογερόπουλος
Οι Δήμαρχοι:Αλίμου Θάνος Ορφανός, Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: