Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ντίνος Χριστιανόπουλος: “...δεν έχω καμία αμφιβολία πως το μέλλον ανήκει στα σκουπίδια..."/ Εμείς έχουμε άλλη άποψη: Το μέλλον το δημιουργούμε εμείς.


Αμερικανός καλλιτέχνης Chris Jordan έχει αφοσιωθεί μέσα από την τέχνη του να αναδείξει με «δυνατές» εικόνες θέματα που έχουν σχέση με τις επιπτώσεις από τα σκουπίδια και τα συναφή.Η καινούργια του δουλειά έχει τον τίτλο Gyre και βασίζεται στον διάσημο πίνακα του γιαπωνέζου καλιτέχνη Hokusai, «The Great Wave off Kanagawa». Τα υλικά του σκουπίδια που πετιούνται στη θάλασσα. ΠΗΓΗ: Terra Computerata


Tο εξώφυλλο του βιβλίου Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2010 είναι από την ανωτέρω σύνθεση του Chris Jordan.

...και όσον αφορά το τίτλο της ανάρτησης δεν είναι δικός μας. Περιλαμβάνεται στο ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Εμείς όμως όχι απλώς αμφιβάλλουμε "ότι το μέλλον ανήκει στα σκουπίδια" αλλά προσπαθούμε μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες α) να "μειώσουμε τα σκουπίδια μέχρι εξαφάνισης" β) να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον "χωρίς σκουπίδια".

Προτιμάμε αυτό το τοπίο στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο και όχι σκουπίδια, μπάζα, δρόμους, κυνηγούς κ.λπ. Δείτε ΕΔΩ ένα δείγμα από τη χλωρίδα στο Flora Attica.

Περισσότερα είδη έχει καταγράψει και φωτογραφίσει ο Τάσος Λύτρας. Για τη χλωρίδα του βουνού και για την πρόταση να "Χαρακτηριστεί το Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο και η Λίμνη Κουμουνδούρου περιοχή προστασίας της Φύσης" θα δούμε την Κυριακή 16/1/2011 στο Δημαρχείο του Αιγάλεω, 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: