Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Προτάσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χαϊδαρίου στην Επιτροπή Διαβούλευσης



Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου συμμετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης με εκπρόσωπό του τον οικονομολόγο Τάσο Παππά. Στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Τάσος Παππάς ανέπτυξε τις βασικές θέσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και κατέθεσε το υπόμνημα που ακολουθεί. Οι θέσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. διαμορφώθηκαν μετά από συνεργασία μελών του με γνώση και εμπειρία σε θέματα προγραμματισμού, τεχνικών έργων κ.λπ.
------------------------

10 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΡΓΩΝ
Οι μεγάλες εκπτώσεις στα δημοπρατούμενα έργα (χαρακτηριστική είναι η περίπτωση έκπτωσης 63%– βλ. εφημερίδα το «ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ») δεν μας επιτρέπει να εκφέρουμε άποψη επί του «προϋπολογισμού» των έργων,

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ
Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» για την πόλη να αφήσουμε να χαθεί κανένα οικόπεδο που έχει απαλλοτριωθεί από τον Δήμο. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος θα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης για οικόπεδα τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν λόγω σχετικών δικαστικών αποφάσεων. Θεωρούμε πως ο Δήμος θα πρέπει να θέσει προτεραιότητα για τα οικόπεδα με:
- α/α 16 «O.T. 40 – εργοστάσιο Λολοσίδη το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος από τον Δήμο.
- α/α 3 Ο.Τ. 314 Στη «Γρηγορούσα» διότι η περιοχή ασφυκτιά και έχει ανάγκη ελεύθερους χώρους
- α/α 4 Ο.Τ. 336-337 (Πατρόκλου) για τον ίδιο λόγο
- α/α 11 Ο.Τ. 212 (Σωκράτους & Παλαμά) λόγω των πολλών πεύκων που υπάρχουν στο οικόπεδο.
Διάνοιξη της οδού Γράμμου και Παύλου Μελά, είναι ένα μικρό οικόπεδο που πρέπει να αγοραστεί διότι θα διευκολύνει τους δημότες.
Είναι ευκαιρία για τον Δήμο να αξιοποιήσει το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ ώστε να προχωρήσει στις απαλλοτριώσεις. Τέλος θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί η πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει ο Δήμος ως αναφορά τις υποχρεώσεις των παρόδιων.

ΚΗΠΟΙ
Μείωση του όγκου των σκουπιδιών με οικιακή κομποστοποίση και κυρίως με την κομποστοποίηση των κλαδεμάτων του Δήμου. Ανακύκλωση (ένας χώρος που να μπορεί να αφήσει και να πάρει όποιος ενδιαφέρεται). Η ωφέλεια θα είναι διπλή. Τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά λόγω της μείωσης του όγκου και βάρους των απορριμμάτων του Δήμο που θα εναποτίθενται στην χωματερή. Ο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ θα επανέλθει με ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων σε τοπική κλίμακα.

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα: α) Αισθητικές παρεμβάσεις στην υπάρχουσα μικρή ακτή Σκαραμαγκά (πρόσβαση πολιτών στη θάλασσα – υπεράσπιση των διοικητικών ορίων του Δήμου) β) Να παρθεί απόφαση να δεσμευτεί και να αγοραστεί το παλαιό κοινοτικό κατάστημα στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Περραιβού το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο ΦΕΚ 650Δ/ 1-8-2002 (σας στέλνω το ΦΕΚ).
2. Τα έργα που προβλέπεται ότι θα πραγματοποιήσει ο ΑΣΔΑ ίσως δεν θα μπορεί να τα υλοποιήσει γιατί δεν γνωρίζουμε αν ο ΑΣΔΑ υπάρχει με τη μορφή που τον ξέρουμε. Προτείνουμε να συμπεριληφθεί και ο Δήμος Χαϊδαρίου.
3. Να πραγματοποιηθεί μελέτη για την «διαμόρφωση ανατολικού τμήματος και επέκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Ιστορικής Μνήμης».

1 σχόλιο:

Cheemba είπε...

απιστευτο, ανετρεξα στο blog σας για να βρω πληροφοριες για το παρκο ιστορικης μνημης και επεσα πανω σε σημερινη σας αναρτηση σχετικα με αυτο!