Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Μέλη του ΔΑΟΧ, χρήστες του κολυμβητηρίου Χαϊδαρίου παρεμβαίνουν υπεύθυνα: "το Κολυμβητήριο δεν είναι Δημοτική Επιχείρηση είναι Κοινωνική Παροχή"


[Φωτ.Χαϊδάρι SOS, 30/1/2011]

Ήταν καιρός να συγκροτηθεί «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ-ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ του Δ.Α.Ο.Χ. για την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ».

Απ΄ ότι διαπιστώσαμε η "Πρωτοβουλία Γονέων - Αθλουμένων Μελών του Δ.Α.Ο.Χ" δεν έχει σχέση με την ομάδα που κάνει χρήση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου χωρίς να πληρώνει. Οι γονείς και τα αθλούμενα μέλη του Δ.Α.Ο.Χ. που είναι εκατοντάδες, πληρώνουν κανονικά την μηνιαία συνδρομή προς το Δήμο και καταλαμβάνουν μόνο τρεις από τις επτά διαδρομές. Τις περισσότερες δηλαδή διαδρομές στο κολυμβητήριο τις χρησιμοποιούν οι εξωτερικές ομάδες (ή ομάδα) που δεν πληρώνουν στο Δήμο και τις λιγότερες διαδρομές τα μέλη του Δ.Α.Ο.Χ.

Με άλλα λόγια το 70% των εξόδων συντήρησης που πληρώνουν οι δημότες Χαϊδαρίου για το κολυμβητήριο πάνε για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να αθλείται μία ομάδα (ή και περισσότερες). Η ομάδα δηλαδή εισπράττει συνδρομές από τα μέλη της αλλά δεν αποδίδει απολύτως τίποτα στο Δήμο για τη συντήρηση και τη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Μήπως η ομάδα αντί να πληρώνει εισπράττει κιόλας από το Δήμο;

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1) Παρουσιάζουμε ΕΔΩ την ανακοίνωση της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ του Δ.Α.Ο.Χ. για την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ".
2) Καλούμε τη Δημοτική Αρχή ως υπεύθυνο "πολιτικό όργανο" να ξεκαθαρίσει τη θέση της, όχι μόνο για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου (πριν το Πάσχα δεσμεύτηκε στο Δ.Σ. ο κ.Μαραβέλιας), αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Γνωρίζουμε ότι εκτός από τα τυχόν τεχνικά προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί, υπάρχουν και σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Ο Δήμος ας διατυπώσει τις θέσεις του. Δεν μπορεί εκατοντάδες μέλη του κολυμβητηρίου να είναι"όμηροι". Υπεύθυνες και γρήγορες εξηγήσεις χρειάζονται προς όλους, αλλά ιδιαίτερα προς εκείνους που καταβάλουν α) Μηνιαίες συνδρομές για τη χρήση του κολυμβητηρίου β) Δημοτικά μέλη ως δημότες.

Και κάτι άλλο: Χρήση στο κολυμβητήριο δεν κάνουν μόνο όσοι θέλουν να "κάνουν το χόμπι τους" αλλά και αρκετοί που έχουν προβλήματα υγείας, κυρίως ορθοπεδικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: