Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πέμπτη 14/4/2011, 8:00μ.μ. συζήτηση για τη "Διαχείριση των απορριμμάτων" και τη χωματερή στη ΦΥΛΗ. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση


[Κλικάρετε στη φωτογραφία για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ (Πετρούπολη)}

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα.
- Φαίνεται δύσκολο γιατί το δυσκόλεψαν.
- Φαίνεται άλυτο για να μας οδηγήσουν στην καύση από το παράθυρο, όπως οδήγησαν κάποιους καλοπροαίρετους ανθρώπους, ακόμα και στη χώρα μας, να υιοθετήσουν την πυρηνική ενέργεια και τώρα η ανθρωπότητα να "γεύεται" την ραδιενέργεια της Φουκοσίμα και προηγουμένως του Τσερνόμπιλ. Διαβάστε ΕΔΩ.
- Φαίνεται ότι οι δήμοι και εμείς, οι τοπικές κοινωνίες, είμαστε αδύναμες να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας, για να τα διαχειριστούν οι "ικανοί" μεγαλοεργολάβοι ιδιώτες οι οποίοι θα επιβάλλουν ότι τους συμφέρει. Οι μεγαλοεργολάβοι θα πληρώνονται σύμφωνα με τους τόνους που θα "διαχειρίζονται", άρα όσο περισσότερο σκουπίδι μαζεύουν τόσο περισσότερα χρήματα θα εισπράττουν.

Εμείς συμμετέχουμε και υιοθετούμε την πρόταση της "Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων". Περιληπτικά διαβάστε την πρόταση στο φυλλάδιο (κλικάρετε επάνω στις εικόνες για να μεγεθυνθούν):


---------
O OIKO.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται τοπικά και υπερτοπικά, θεσμικά και κινηματικά για τη Διαχείριση των απορριμάτων και το κλείσιμο της Φυλής.
Έτσι συμμετέχουμε:
- Στη συγκέντρωση την Κυριακή 17/4/2011, 11:00, στη ΦΥΛΗ, Προαστιακός.
- Στη συνάντηση τη Δευτέρα 18/4/2011, 7:00 μ.μ. στο δημαρχείο Άνω Λιοσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: