Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τετάρτη 13/4/2011, 6:00μ.μ. συνέλευση "αυτών που πληρώνουν" στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου


Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός... ο αθλητισμός είναι δικαίωμα... ιδιαίτερο δικαίωμα έχουν αυτοί που εκτός από τα δημοτικά τέλη, πληρώνουν επιπρόσθετα τη λειτουργία και την συντήρηση του κολυμβητηρίου.
Μιλάμε δηλαδή για τα μέλη του ΔΑΟΧ, τους χρήστες του κολυμβητηρίου που δεν συμμετέχουν σε ομάδες,που στέλνουν τα παιδιά τους για να μάθουν κολύμπι (είμαστε παραθαλάσσια χώρα με δεκάδες πνιγμούς κάθε καλοκαίρι), να αθληθούν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να συναγωνιστούν μεταξύ τους.
Μιλάμε για τους ενήλικες που επιλέγουν να πάνε στο κολυμβητήριο για ήπια άθληση, για λόγους υγείας (ορθοπεδικά προβλήματα), για ψυχαγωγία.

Η χρήση του κολυμβητηρίου είναι δικαίωμα των πολιτών. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα που δεν τα έχουν όμως προκαλέσει οι χρήστες του κολυμβητηρίου. Τα προκάλεσε η αδιαφορία, η έλλειψη ελέγχου και συντήρησης, η αδιαφορία για την αξιοποίηση νέων τεχνολογικών δεδομένων (π.χ. φωτοβολταϊκά κ.λπ)
Τα προβλήματα αυτά πρέπει να καταγραφούν και να αντιμετωπιστούν, όχι μόνο προσωρινά και όπως - όπως, αλλά με προγραμματισμό, ηρεμία και κυρίως με καινοτόμες εφαρμογές.

Η άλλη λύση είναι "πονάει κεφάλι - κόβει κεφάλι", δηλαδή επειδή το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι μεγάλο - το κλείνει ο δήμος.
Προτάσεις προφανώς υπάρχουν. Η δημοτική αρχή οφείλει να συνομιλεί με τα μέλη του ΔΑΟΧ, και όχι μόνο με τις ομάδες, και να πάρει υπ΄ όψιν της τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, έτσι ώστε να μειώσει το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: