Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σημαντικές εξελίξεις για τα έργα συντήρησης της Μονής Δαφνίου. Οι παρεμβάσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. επιτάχυναν τις διαδικασίες


[Την πρώτη ομαδική επίσκεψη,ξενάγηση στη Μονή Δαφνίου, μετά το σεισμό του 1999 πραγματοποίησε ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα, είναι από blog επισκέπτη, άγνωστου σε εμάς]

Έχουμε κατά καιρούς γράψει ότι η ιστορική Μονή Δαφνίου που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιά έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό του 1999. Έχουμε παρατηρήσει σημαντικές καθυστερήσεις στην αποκατάσταση, στήριξη κ.λπ. τη Μονής Δαφνίου και του περιβάλλοντος χώρου (εξωτερικός περίβολος) και γι΄ αυτό το λόγο έχουμε κάνει διάφορες παρεμβάσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ τις παρεμβάσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Διαβάστε ΕΔΩ τις πρόσφατες ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη.

Διαβάστε ΕΔΩ τα δικά μας σχόλια στην ανωτέρω επιστολή της κας Μενδώνη. Ωστόσο πληροφορηθήκαμε ότι και ο εξωτερικός περίβολος της Μονής Δαφνίου είναι σε διαδικασία συντήρησης από την Γ΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων - και αναμένουμε.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη θέσεων εργασίας για τα έργα συντήρησης αυτεπιστασίας από τη Δ/νση Αναστύλωσης Βυζαντινών Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι: α) Θα είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση για να ελέγχουμε τους ρυθμούς αποκατάστασης β) Είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο στη συντήρηση, ανάδειξη και προβολή του Μνημείου.

Προγραμματίζουμε παρέμβαση πολιτιστικού χαρακτήρα στον εξωτερικό χώρο, πριν την είσοδο της Μονής Δαφνίου, για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που πρόσφερε πολλά για να αναγνωριστεί η αξία του Μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: