Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. καταδικάζει τη νεοφασιστική εγκληματική ενέργεια την ώρα της συνέλευσης στο τσαγκαράδικο ΛΟΛΟΣΙΔΗ στο Χαϊδάρι


[Φωτ. από το Ιστορικό Λεύκωμα "ΧΑΪΔΑΡΙ - Τόπος και Άνθρωποι". Εργάτες στη δουλειά σ' ένα από τα τσαγκαράδικα του Χαϊδαρίου. Το κτήριο του Λολοσίδη αποτελεί αρχιτεκτονική, βιοτεχνική, εργατική και ιστορική κληρονομιά. Να λειτουργήσει σύμφωνα με την "Πρόταση Επανάχρησης Εργοστασίου Λολοσίδη, ΕΔΩ]

Καταδικάζουμε τη νεοφασιστική εγκληματική ενέργεια την ώρα της συνέλευσης στο τσαγκαράδικο ΛΟΛΟΣΙΔΗ
Ζητάμε ο χώρος να απαλλοτριωθεί άμεσα και κατά προτεραιότητα από το Δήμο Χαϊδαρίου
Το τσαγκαράδικο να γίνει Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος

Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. καταδικάζει τη νεοφασιστική εγκληματική ενέργεια που σκοπό της είχε να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα την ώρα που συνεδρίαζε η Πρωτοβουλία πολιτών.
Νεοφασιστικές ενέργειες δεν θα περάσουν στο Χαϊδάρι, στην Αθήνα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η ανθρωπότητα δεν θα επιτρέψει στους βρικόλακες του Χίτλερ, του Μουσολίνι και των ομοϊδεατών τους να νεκραναστήσουν τον φασισμό.

Καλούμε τους πολίτες, τους μαζικούς φορείς, το Δήμο Χαϊδαρίου, τα κόμματα, τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν πολιτικά την εγκληματική ενέργεια, να βρουν τους ενόχους και να τους αποκαλύψουν.

Μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου έχουν επεξεργαστεί και έχουν καταθέσει ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΛΟΛΟΣΙΔΗ» βασικά στοιχεία της οποίας είναι:

1. H απόκτηση του ακινήτου Λολοσίδη από το Δήμο Χαϊδαρίου. H απαλλοτρίωσή του να αποτελέσει βασική προτεραιότητα και στόχο κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2011.
2. Οι παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για «μεγαλεπήβολα σχέδια» κτιριακών εγκαταστάσεων στο χώρο, οι οποίες άλλωστε αγνοούν τον ιστορικό χαρακτήρα και τη σημειολογική σημασία του.
3. Το «Τσαγκαράδικο» μπορεί να επιβιώσει ως Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος, δημόσιος και ελεύθερος σε όλους τους πολίτες. Η κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων επιτρέπει την επανάχρηση του κτιρίου με ελάχιστο κόστος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ?

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Ότι γράφει η ανάρτηση ακριβώς παρακάτω, δηλαδή εδώ http://xpolis.blogspot.com/2011/04/blog-post_243.html

stekipounentes είπε...

η καταγγελια της επιθεσης που βγηκε απο τη συνελευση της καταληψης στο stekipounentes.wordpress.com