Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Χώρος στάθμευσης νταλικών η Ιερά Οδός, στη Μονή Δαφνίου που είναι Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς!!!/ Τρίζουν τα κόκαλα του Μίλερ


[Φωτ."Ενωμένοι ρεπόρτερ"/ Στις φωτογραφίες διακρίνονται έξι νταλίκες να καταλαμβάνουν με τους τεράστιους όγκους τους μεγάλα τμήματα της αρχαίας Ιεράς Οδού, πολύ κοντά στη Μονή Δαφνίου που έχει χαρακτηριστεί "Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" από την UNESCO. - Η τροχαία, ο Δήμος Χαϊδαρίου, η αρμόδια Βυζαντινή Εφορεία τι κάνουν;]


Ο Αμερικανός συγγραφέας Χένρι Μίλερ γράφει το 1939 επισκεπτόμενος της Ελλάδα:

«Πολλές φορές, ακολουθώντας την Ιερά Οδό από το Δαφνί προς τη θάλασσα, νόμισα πως τρελαίνομαι.

(…) Δεν έπρεπε να κυλάμε με αμάξια στην Ιερά οδό, όπως σ’ έναν αυτοκινητόδρομο τούτο είναι μια ιεροσυλία. Έπρεπε να βαδίζουμε, να βαδίζουμε, όπως οι άνθρωποι των αλλοτινών καιρών, και ν’ αφήνουμε όλο μας το είναι να πλημμυρίζει από φως.

Δεν βρίσκεται κανείς εδώ σ’ έναν από τους μεγάλους δρόμους της χριστιανοσύνης. Αυτό τον δρόμο τον χάραξαν πόδια παγανιστικά, πόδια ευλαβικά, πορευόμενα προς τη μύηση, προς την Ελευσίνα…».
(Φιλολογικές διαδρομές στην Ελλάδα, ΠΑΤΑΚΗΣ).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

3 σχόλια:

MARIAM είπε...

Κοιμούνται προφανώς...
Δεν φτάνει που οι επισκέπτες της Μονής, Έλληνες και ξένοι, το παίζουν κορώνα γράμμτα, αν θα ακούσει κανείς το κουδούνι στην είσοδο, για να τους ανοίξει να μπουν, βλέπουν και αυτό το θέαμα στην Ιερά Οδό.
Ντροπή για όλους μας!

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Για τη Μονή Δαφνίου... Κάτι έχει αρχίσει να κινείται για την αποκατάσταση του Καθολικού...
Είναι μοναδική ευκαιρία να την επισκεφτούν σε αυτή τη φάση με τις σκαλωσιές, όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη, και να θαυμάσουν από κοντά τα ψηφιδωτά.
Είναι εντυπωσιακά τα συναισθήματα...
Τώρα για τη Μονή...
Την Παρασκευή το πρωί είδα έναν άνθρωπο, προφανώς ξένο, να μεταφέρει με καροτσάκι ένα ΑΜΕΑ στο χώρο της Μονής Δαφνίου.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν επισκεφτεί το χώρο της Μονής Δαφνίου τα τελευταία χρόνια. (δεν εννοούμε τη φορά εκείνη που επισκέφτηκε τη Μονή Δαφνίου ο κ.Κώστας Καραμανλής με την ιδιότητα του ΥΠΠΟ, ήταν φυσικά και πρωθυπουργός).

BENEAS GEORGIOS είπε...

Χώρος στάθμευσης, επισκευών και καθαριότητας βαρέων οχημάτων.
Αφού δεν είναι σε θέση να τον αστυνομεύσουν, ας τον πεζοδρομήσουν να τελειώνουμε.