Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Συνάντηση κινημάτων, συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών: α) Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής β) Κανείς ΧΥΤΑ, ποτέ και πουθενά γ) Να αλλάξει ο ΠΕΣΔΑ


[Φωτ. Άγρια Δύση]

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/4 η προγραμματισμένη συνάντηση κινημάτων, επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών που είχε συγκαλέσει ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ (Πετρούπολης).
Το θέμα ήταν: "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συνάντησης για κοινή δράση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων Αττικής". Δείτε ΕΔΩ την πρόσκληση.

Η συνάντηση ήταν δημιουργική και κατέληξε σε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για α) τη Διαχείριση των απορριμάτων στην Αττική β) Το ΧΥΤΑ Φυλής γ) Τους αγώνες που θα πρέπει να δοθούν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο ανά δήμο και ανά γειτονιά.
Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς συμφωνήθηκε.

Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής (Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου) με αίτημα της αντιπολίτευσης συζητιόταν, παρουσία των κατοίκων και άλλων ενδιαφερομένων πολιτών, το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Οι πολίτες της Αττικής και ιδιαίτερα της Δυτικής Αθήνας καλούνται να αντιδράσουν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό που προβλέπει τη διαιώνιση των ΧΥΤΑ (δηλαδή θάψιμο των σκπυπιδιών) ή επεξεργασίες που προετοιμάζουν την καύση και να απαιτήσουν μια εναλλακτική μικρής κλίμακας και ανά δήμο (ή ομάδες δήμων) κάθετη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει και στηρίζει την πρόταση της "Πρωτοβουλίας συνεννόησης" βασικά σημεία της οποίας διαβάζετε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: