Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Αναρτήσεις που αξίζουν μια δεύτερη ανάγνωση



Αύλειος χώρος Δημαρχείου... η Αυλή των Θαυμάτων! Για το Δημαρχείο Χαϊδαρίου ο λόγος. Αν είναι δυνατόν…. 2 εκατ.Ευρώ για τη διαμόρφωση του χώρου. Τι θα μπορούσε να γίνει ο αύλειος χώρος; Διαβάστε ΕΔΩ στο Χαϊδάρι SOS.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ενεργοί πολίτες της Αττικής που είχαν συναντηθεί σε προηγούμενους αγώνες για τους ελεύθερους χώρους, τους ορεινούς όγκους, την κλιματική αλλαγή, την ενέργεια, την ρύπανση, τα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ., δημιούργησαν την «Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής» και καταθέτουν τις προτάσεις τους. Διαβάστε ΕΔΩ στο blog ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου.

Το τσαγκαράδικο Λολοσίδη στην καρδιά της πόλης. Τρία μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έχουν καταθέσει πρόταση με οικολογικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολεοδομικά κριτήρια. Διαβάστε την ΕΔΩ.

Ένα εξαιρετικό ιστορικό ρεπορτάζ για το τσαγκαράδικο Λολοσίδη, με φωτογραφίες και μαρτυρίες στο ΖΩ στο Χαϊδάρι. Περισσότερα ΕΔΩ.

Ιστορίες «Ποικίλου κάλους» στο Ποικίλο Όρος, στο blog ΖΩ στο Χαϊδάρι, ΕΔΩ.

«Ενωμένοι ρεπόρτερ Ε.Π.Ε.» και αρχαίοι τάφοι στο Αιγάλεω. Αποκλειστικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες. «Λεφτά υπάρχουν» αλλά είναι ΕΔΩ και ΕΔΩ. Μια ανάρτηση που την αναπαρήγαγαν δεκάδες blogs.

Ο Νίκος Θεοδοσίου και ο Τεο Ρόμβος μας «ταξιδεύουν στην Άνω Σύρο». Ταξιδέψτε ΕΔΩ.

Ο Μανώλης Ανδριωτάκης φίλος και συνεργάτης, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και πολλά άλλα, από το Δικό του Δωμάτιο» περιγράφει «Πως παράγονται τα εργαλεία μας», δηλαδή τα ηλεκτρονικά μας εργαλεία. Μόνο δύο πληροφορίες, στο εργοστάσιο Foxconn στην Κίνα εργάζονται 1.000.000 άνθρωποι. Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν 17 αυτοκτονίες… Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και προσέξτε τη φωτογραφία.

Ο Μανώλης είχε πάει στην Αμερική ως εκπρόσωπος της ΜΚΟ «You Εre What You Do – Κώστας Κουβίδης», στη 2η συνάντηση ΜΚΟ για την οδική ασφάλεια και τα θύματα τροχαίων. Το συμπέρασμα είναι ότι «τα τροχαία μπορεί να αποφευχθούν». Περισσότερα ΕΔΩ.

«Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ». Κάτοικοι και εργαζόμενοι στη Δυτική Αθήνα συντονίζουν τους αγώνες τους και διεκδικούν να λειτουργήσουν άμεσα οι έτοιμοι σταθμοί στο Χαϊδάρι και στο Περιστέρι και να επεκταθεί το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ. Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου. Από τη δημοσίευση του Δελτίου και μετά έγιναν τα εξής: α) Στάλθηκε επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών και στο Αττικό ΜΕΤΡΟ β) ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε ερώτηση στη βουλή γ) Σύλλογοι – Φορείς και Δήμοι έχουν καλεστεί από την Πρωτοβουλία πολιτών να πάρουν θέση για το ζήτημα και ετοιμάζονται και άλλες κινήσεις. «Επιβιβαστείτε» ΕΔΩ για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις.

Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣάκια έφτιαξαν χελιδονοφωλιές στο Πάρκο Τρίτση. Δείτε τα ΕΔΩ.

Οι "Ρομπέν των δασών" της Πάρνηθας. Η Ηλίας στο φυλάκιο της Σκίπιζας... Περισσότερα ΕΔΩ.

"Πυρηνική ενέργεια, δεν είναι πράσινη, δεν είναι ασφαλής και είναι ακριβή". Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ. (Παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας δηλώνουν ότι είναι και υπέρ της καύσης των σκουπιδιών. "Τυχαίο"; - Όχι, επιλέγουν τις εύκολες, ακριβές και επικίνδυνες "λύσεις" για να "ξεμπερδεύουν" από τα προβλήματα να βρουν οικολογικές, κοινωνικές, οικονομικές λύσεις για την ενέργεια και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μιλάμε φυσικά για τους απλούς και καλοπροαίρετους πολίτες και όχι για τους "πλασιέ" των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας και καύσης)

Ακούτε παράλληλα και Radio Haidari by Gab. Ακούστε ΕΔΩ (επάνω έχει αθλητικές αναμεταδόσεις και κάτω το ράδιο)

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: