Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, ΜΠΛΟΚ15 - Σάββατο 7/5 εκδήλωση του Δήμου Χαϊδαρίου και της ΠΕΑΕΑ


[Φωτ.Πολεμικό Μουσείο: "Φυλακές Χαϊδαρίου, μπλοκ Νο 15 (τα κελιά των μελλοθανάτων)"]

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/5 από το Δήμο Χαϊδαρίου και την ΠΕΑΕΑ η εκδήλωση προς τιμή των αγωνιστών του Στρατοπέδου. Συμμετείχαμε και φέτος.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου στο πλαίσιο των σκοπών του για τη "διαφύλαξη και προβολή της Φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς" αναπτύσσει δράσεις και παίρνει πρωτοβουλίες και για τα ιστορικά θέματα όπως για την Ιερά Οδό, το Ιερό της Αφροδίτης, την Μονή Δαφνίου κ.λπ. Έτσι έκανε και για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου για τα έτη 2010 και 2011.
Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ στο blog του συλλόγου ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ που προβάλλει τα ιστορικά θέματα.

Ακούμε (ή βλέπουμε) τέσσερα τραγούδια για την Κατοχή και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

- Από το δίσκο ΚΑΤΑΧΝΙΑ του Χρήστου Λεοντή και του Κώστα Βίρβου ακούμε ΕΔΩ το Στέλιο Καζαντζίδη στο "Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια" και την Μαρινέλα ΕΔΩ "Γιατί να γίνω μάνα" (Χαϊδάρι).

- Από το δίσκο τα "Ρεμπέτικα της Κατοχής" ακούμε ΕΔΩ το Γιώργο Νταλάρα να τραγουδάει μια σύνθεση του Μάρκου Βαμβακάρη "Το Χαϊδάρι".

- Ακούμε ΕΔΩ ένα τραγούδι του Νίκου Γούναρη σε στίχους Κώστα Κωφινιώτη για το Χαϊδάρι. Το τραγούδι περιέχεται στο δίσκο του Πάνου Τζαβέλα και της Νατάσας Παπαδοπούλου "Για σε πατρίδα μας Ελλάδα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: