Κυριακή 22 Μαΐου 2011

22 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας/ Η χλωρίδα και η πανίδα στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο

Στη χώρα μας ψηφίστηκε πρόσφατα ο νόμος για τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας. Διαβάστε ΕΔΩ το ιστορικό από την κατάθεση μέχρι τη ψήφιση του νόμου και "κατεβάστε" τα αρχεία που σας ενδιαφέρουν.

Πριν από λίγες ημέρες (ΕΔΩ) είχαμε κάνει μια "προδημοσίευση" του άρθρου που έγραψε η κα Ειρήνη Βαλλιανάτου (Δρ. Βιολογίας, συτηματικός βοτανικός - φυτοκοινωνιολόγος, προϊσταμένη του "Βοτανικού Κήπου Ι.&Α.Ν.Διομήδους") με τίτλο "Αιγάλεω - Ποικίλο, Η κρυμμένη βιοποικιλότητα σε ένα βουνό - έκπληξη".
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΦΥΣΗ τ.132 και το δημοσιεύουμε σήμερα. Το αφιερώνουμε στους πεζοπόρους, στους ποδηλάτες βουνού και σε όσους επισκέπτονται με σεβασμό το βουνό. Συνιστούμε να το διαβάσουν όλοι όσοι φιλοδοξούν να "προστατέψουν" το βουνό με τον "έναν ή τον άλλον τρόπο" και να πάρουν υπ΄ όψιν τους τις επιστημονικές, νομικές, ιστορικές προσεγγίσεις που παρουσιάζονται στην πρόταση για την ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΟΙΚΙΛΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΩΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

Κλικάρετε επάνω στις φωτογραφίες για να μεγεθυνθούν.
Αν θέλετε να κατεβάσετε το άρθρο σε καλύτερη ανάλυση κλικάρετε ΕΔΩ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: