Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Την Παρασκευή στο Σύνταγμα: Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση/συζήτηση για την Άμεση Δημοκρατία


[Φωτ.από το ΠΡΕΖΑ TV]Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την Άμεση Δημοκρατία παρακολουθήσαμε την Παρασκευή το βράδυ στο Σύνταγμα. Από νωρίς εκατοντάδες πολίτες είχαν κατακλύσει το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος για να ακούσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την άμεση Δημοκρατία.
Στην εκδήλωση υπήρχε τάξη, οι ομιλητές δεν ξεπέρασαν το συμφωνημένο χρόνο ομιλίας...
Όλες οι ομιλίες είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, όμως μεγάλη εντύπωση μας έκανε η ομιλία του Γιώργου Αναστασόπουλου, (Δρ. Πολιτικής & Κοινωνικής Ιστορίας) και ιδιαίτερα τα τμήματα εκείνα που αφορούσαν την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη φύση, τις πραγματικές αξίες της ζωής, της αγάπης κ.λπ καθώς επίσης και η ομιλία του Σταύρου Σταυρίδη (καθηγητή ΕΜΠ) για το εγχείρημα των Ζαπατίστας και ιδιαίτερα τα σημεία εκείνα που παρουσίασαν τη συλλογική ιδιοκτησία και την "υποχρέωση" των πολιτών να αναλαμβάνουν εκ περιτροπής και σε τακτά χρονικά διαστήματα διοικητικά "κυβερνητικά" καθήκοντα.

Οι Ελεύθεροι Ρεπόρτερ ήταν εκεί και έχουν βιντεοσκοπήσει τμήματα των ομιλιών τα οποία και θα παρουσιαστούν αργότερα.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου συμμετέχει στο κίνημα των πολιτών στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, όπως έχουμε ήδη αναφέρει με σχετικές αναρτήσεις (Διαβάστε ΕΔΩ), και έχει επεξεργαστεί ορισμένες θέσεις για τη Δυτική Αθήνα και το Χαϊδάρι.

Κλικάρετε ΕΔΩ για να επισκεφτείτε το ιστολόγιο της Real Democracy Now/ Άμεση Δημοκρατία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: