Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Διεκδικούμε την πόλη μας....


[Φωτ. "Ελεύθεροι ρεπόρτερ Γ'"



[Φωτ. Μ.Μπουρδάκη]


[Φωτ. Ελεύθεροι Ρεπόρτερ Γ']

Την Πέμπτη (23/6) και την Παρασκευή (24/6) επιχειρήσαμε για μια ακόμα φορά να βάλουμε "χρώμα" στην πόλη μας, να συναντηθούμε, να ψυχαγωγηθούμε, να διακινήσουμε τις προτάσεις μας (για τα Ναρκωτικά και τον ΟΚΑΝΑ, τη Διαχείριση των απορριμμάτων, τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας) στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη και στην Πλατεία του Δάσους.
"Παρέα" μας στον "θερινό Κινηματογράφο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ." (ΕΔΩ) ο θρυλικός Sarlo (Charlie Chaplin), και άγνωστοι περαστικοί που αναρωτιόντουσαν που είναι ο κινηματογράφος...

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την πόλη. Διαπιστώνουν ότι υπάρχουν ωραίες γωνιές για να συνευρεθούν, να διασκεδάσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να διοργανώσουν μικρές παρεμβάσεις που δίνουν ζωή στην πόλη.
Έχουμε διαπιστώσει ότι αρκετοί συμπολίτες μας διοργανώνουν παιδικά πάρτυ σε παιδικές χαρές, στο άλσος Δαφνίου, στο Βοτανικό Κήπο και αλλού.
Όμως ο δημόσιος χώρος και οι χρήσεις του πρέπει να κατακτηθούν εκ νέου από τους πολίτες.

Ο λόφος του Προφήτη Ηλία (ένας δροσερός, ιστορικός χώρος με καταπληκτική θέα προς την ΑΘήνα και το Σαρωνικό) έχει καταληφθεί από τα τραπεζοκαθίσματα, το ίδιο και τμήματα του πεζόδρομου στην Καραϊσκάκη, τα Ι.Χ. "μαγνητίζονται" από τις καφετέριες και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και καταλαμβανουν ζωτικό χώρο στην πόλη. Σημειώνουμε ότι χρειάζονται να παρθούν μέτρα αποθάρρυνσης της εισόδου των Ι.Χ. και της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και όχι μέτρα "διευκόλυνσης".
Από το 1992 έχει καταγραφεί ότι ένας σοβαρός λόγος της υποβάθμισης της ζωής στην πόλη είναι η τεράστια αύξηση της κυκλοφορίας του Ι.Χ. στο κέντρο των πόλεων (διαβάστε και ΕΔΩ)

Αξίζει να επισκεφτείτε και το Χαϊδάρι SOS, "ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΡΑ" (ΕΔΩ)

Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: