Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

H SIEMENS, η πολιτική απεμπλοκή και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το σταθμούς ΜΕΤΡΟ Χαϊδάρι, Περιστέρι κ.λ.π.Γράφαμε σε παλαιότερες αναρτήσεις ότι αρκετοί σταθμοί του ΜΕΤΡΟ είχαν "μπλοκάρει" λόγω "πολιτικής εμπλοκής" με τη SIEMENS, παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμοι κατά 95%.

Τώρα θέλεις οι πιέσεις που άσκησε η Πρωτοβουλία ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ με επιστολές, καταγγελίες, ερωτήσεις κ.λπ., θέλεις τα πράγματα ωρίμασαν...
... διαβάζουμε αυτό που μας απάντησε η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και είχε εξαγγείλει ο κ.Ρέππας, ότι δηλαδή:

"Το πράσινο φως για την ολοκλήρωση των επεκτάσεων του Μετρό προς Περιστέρι, Ελληνικό και Χαϊδάρι έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνοντας της συμβάσεις της Siemens. Οι συμβάσεις αφορούν τα έργα της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης που είχε κερδίσει η εταιρία μετά από διαγωνισμό. Η υπογραφή των συμβάσεων όμως εκκρεμούσε λόγω του σκανδάλου της Siemens. Η καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να αποσταλεί στη Βουλή και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου από τον Υπουργό Υποδομών. Από τη στιγμή της υπογραφής, απαιτούνται 6 – 12 μήνες για την ολοκλήρωση των έργων και τις δοκιμές έως ότου οι επεκτάσεις δοθούν στην κυκλοφορία."

Περισσότερα ΕΔΩ στο ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΆ

Δεν υπάρχουν σχόλια: