Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Επειδή τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός...


"Θα υπάρχουν Έλληνες στην Ελλάδα;"

Γράφουμε στην ανάρτηση για την απογραφή στο Χαϊδάρι ότι ο πληθυσμός που καταγράφηκε είναι αισθητά μειωμένος, για την ακρίβεια είναι ακόμα λιγότερος και από το 1980 (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Μείωση όμως έχουμε και στο Αιγάλεω (-6%) καθώς και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής απογράφησαν 146.276 λιγότεροι σε σχέση με το 2001.
Οι λόγοι της μείωσης αναζητούνται από τους "ανυποψίαστους" και μονίμως "έκπληκτους", δεν έπεσε όμως "κεραυνός εν αιθρία". Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο του κ.Δημήτρη Στεργίου (Δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ενός περιοδικού που άφησε τη σφραγίδα του και που πιστεύουμε ότι θα είναι σημείο αναφοράς για τις επόμενες "φουρνιές" των οικονομολόγων αλλά και των πολιτικών) που έχει το τίτλο: "Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν Έλληνες στην Ελλάδα"
Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του κ.Στεργίου. Στο χώρο αυτό θα δείτε και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα για την οικονομία, την πολιτική, την κοινωνία κ.λπ.
-----------------------------
Επιπρόσθετα από το άρθρο του κ.Στεργίου προσθέτω ότι α)Ο κ.Μανώλης Δρεττάκης (πρώην καθηγητής στη Στατιστική στο ΠΑΠΕΙ) με πολλά άρθρα του είχε επισημάνει την υπογεννητικότητα των Ελλήνων β) Στην απογραφή του 2011 εκτός από την υπογεννητικότητα δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ότι υπήρχαν περιπτώσεις που αρκετοί πολίτες δεν απογράφησαν συνειδητά ως μια πράξη απαξίωσης του συστήματος, για θρησκευτικούς αλλά και για λόγους ελέγχου των οικονομικών και προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: