Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ/ Το ΑΤΤΙΚΟ συμμετέχει στο πρόγραμμα - Συμφωνεί και ο κ.Μαραβέλιας




Στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ. Στη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Δημάρχων της Αττικής, τους εκπροσώπους των κομμάτων και του Υπουργού Υγείας κ.Λοβέρδου συμφωνήθηκαν τα εξής:

Στην Αθήνα, τα νοσοκομεία που θα δημιουργήσουν δομές χορήγησης είναι τα εξής: «Ελπίς», «Ελενα Βενιζέλου» (μόνο για γυναίκες), ΓΝ Πατησίων, «Σπηλιοπούλειο», «Ευαγγελισμός», «Ανδρέας Συγγρός», «Λαϊκό», «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο», «Ιπποκράτειο», «Γ. Γεννηματάς», «Σισμανόγλειο», «Παμμακάριστος», «Αμαλία Φλέμινγκ», ΚΑΤ και «Αγία Ολγα».
Στον Πειραιά, τα νοσοκομεία που ετοιμάζουν μονάδες είναι τα «Τζάνειο», Κρατικό Νίκαιας «Ο Αγιος Παντελεήμονας», «Αττικό» και «Ασκληπιείο Βούλας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: "Αυτή η διαδικασία αποδεικνύει ότι όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε και να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. Οφείλω να πω ότι το Υπουργείο συνεργάστηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεωρώ ότι πετύχαμε το άριστο αποτέλεσμα σε αυτή τη διαδικασία".

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας κ.κ. Μαραβέλιας (Χαϊδαρίου), Καπλάνης (Αγ.Βαρβάρας), Ζανέτος (Ηλίου) χαιρέτησαν τη νέα χοροθέτηση χορήγησης των υποκαταστάστων από τα δημόσια νοσοκομεία - στη Δυτική Αθήνα στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Δεν έχουμε παρά να χαιρετήσουμε και εμείς τις αναμενόμενες (για εμάς) ρυθμίσεις και τη συμφωνία των δημάρχων, γνωρίζοντας ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη και πως ο αγώνας της κοινωνίας πρέπει να είναι η πρόληψη και η προώθηση των σκληρών προγραμμάτων απεξάρτησης.

Εμείς για το θέμα του ΟΚΑΝΑ έχουμε κάνει αρκετές αναρτήσεις στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου (δείτε ΕΔΩ). Ως σύλλογος έχουμε μάλιστα τοποθετηθεί υπεύθυνα με έγγραφο που κοινοποιήσαμε (17/6/2011)και αναρτήσαμε στο blog. Διαβάστε το ΕΔΩ και ιδιαίτερη προσοχή να δώσετε στη θέση μας με α/α 3 που υπογραμμίζουμε ότι"Οι οποιεσδήποτε αναδιατάξεις των μονάδων θα πρέπει να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες στους χρήστες αλλά και στους εργαζόμενους, να γίνονται με προγραμματισμό και με διάλογο και να εξασφαλίζονται οι οικονομικοί πόροι αξιοπρεπούς λειτουργίας τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: