Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Καταργήθηκε η ιστορική λεωφορειακή γραμμή Πλατεία Βάθη - Πάρνηθα/ Να επαναλειτουργήσει τα ΣΒΚ και τις αργίες/ Πρωτοβουλίες....

[Φωτ.από το blog Ψηφιακές Φωτογραφίες ΕΔΩ]

Το "τσουνάμι" της κατάργησης των άγονων λεωφορειακών γραμμών, δηλαδή των γραμμών που δεν είναι "κερδοφόρες" για τον ΟΑΣΑ, πήρε στο δρόμο του και το ιστορικό λεωφορείο 745 "Πλατεία Βάθη - Πάρνηθα". Ο λόγος, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΟΑΣΑ, είναι η "Μικρή Επιβατική Κίνηση" (ΕΔΩ) όμως...

Πολλοί πεζοπόροι "που δεν έχουν όχημα ή που δεν κάνουν κέφι να επιβαρύνουν το πολύπαθο βουνό ή και που αγαπούσαν τη μετακίνηση με το λεωφορείο δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν την Πάρνηθα".

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε πεζοπόρος στον ΟΑΣΑ

[ Αγαπητοί κύριοι,
Με λύπη πληροφορήθηκα,από το δελτίο τύπου,που εκδώσατε στις 20/7/2011,την απόφασή σας,για την αναστολή της λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 714 (Πλατεία Βάθης-Πάρνηθα), λόγω «μικρής επιβατικής κίνησης».
Η λεωφορειακή αυτή γραμμή,αποτελούσε,για χρόνια,πραγματική όαση,για τους Αθηναίους φυσιολάτρες,που δε διέθεταν ι.χ. (ή που δεν επιθυμούσαν να το χρησιμοποιήσουν,για την πρόσβασή τους στο βουνό).Ηλικιωμένοι και φοιτητές,κάθε σαββατοκύριακο,έδιναν άτυπο ραντεβού στο «βουνίσιο» λεωφορείο της πόλης και πήγαιναν στην Πάρνηθα,να περπατήσουν και να απολαύσουν τη φύση…
Ως ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ο.Φ.Ι.Σ. (Ορειβατικός Φοιτητικός-Φυσιολατρικός Ιατρικός Σύλλογος), μπορώ να με θυμηθώ δεκάδες Κυριακές, να ανηφορίζω, με πλήθος νέων παιδιών, στο βουνό, με το εν λόγω λεωφορείο.Φτηνά,οικολογικά,παρεΐστικα, κάποτε και από ανάγκη, λόγω μη ύπαρξης αυτοκινήτου.
Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι:
α) Η γραμμή, μέχρι το Μεσονύχι, τουλάχιστον, εξυπηρετεί πληθώρα συμπολιτών μας,που κατοικούν σε Αγίους Αναργύρους,Ίλιον και Μενίδι.
β)Τ α Σάββατα και-ιδίως- τις Κυριακές, τα περί «μικρής επιβατικής» κίνησης,κάθε άλλο,παρά ισχύουν.

Σας καλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας,για την αναστολή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 714 (ιδίως τα σαββατοκύριακα, που η γραμμή πρέπει να ενισχυθεί,με περισσότερα δρομολόγια). Είναι πραγματικά κρίμα, να στερείτε από τόσο κόσμο τη βουνίσια βόλτα του…

Όχι άλλα Ι.Χ. στο βουνό - ναι στην ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό,όσων δε διαθέτουν Ι.Χ.!

Π... Γ...
Ιατρός - ένας από την κυριακάτικη παρέα του 714]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1) Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου έχει αρκετά μέλη που είναι ορεινοί πεζοπόροι, ο σύλλογος είναι από τους πρώτους που αμέσως μετά την πυρκαγιά έστειλε αναφορά στους βουλευτές η οποία κατατέθηκε στη Βουλή (Δείτε ΕΔΩ) και θα συμμετάσχει στις πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία της ιστορικής γραμμής.

2) Την Κυριακή 25/9/2011 ο ΕΟΣ Αχαρνών διοργανώνει τον ετήσιο αγώνα δρόμου στην Πάρνηθα. Η διαδρομή είναι 16 χλμ. για τους ενήλικες και 4 χλμ. για παιδιά 5-15 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: