Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Στα ύψη η ανεργία - Στον πάτο η αξιοπιστία της χώρας μας...


Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT) καταγράφει ανεργία 17,6% για τη χώρα μας.

Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) έχει δηλώσει για τον ίδιο χρόνο ανεργία 16.5%.


Η διαφορά του 1,1% δεν είναι μικρή υπόθεση, είναι χιλιάδες ψυχές η διαφορά...

Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι και ποιον να πιστέψουμε. Η ΕΛΣΤΑΤ έχει κατηγορηθεί διαχρονικά ότι τα στοιχεία που δίνει όχι μόνο για την ανεργία αλλά και για τα χρέη της χώρας μας δεν είναι πραγματικά. Είναι αποτέλεσμα "μαγειρέματος" από τους εκάστοτε κυβερνώντες...
Κανείς δεν πιστεύει κανέναν και οι "δάσκαλοι" για να μην εμπιστευόμαστε κανέναν  είναι οι ίδιο οι κυβερνώντες.

Και δεν είναι μόνο οι δείκτες της οικονομίας που "μαγειρεύονται". Δεν είναι τα μέτρα που κάθε φορά εξαγγέλλονται ως "τελευταία" είναι και τόσα άλλα θέματα, ενέργειες ή παραλήψεις των κυβερνώντων  που αποσαθρώνουν καθημερινά τον κοινωνικό ιστό, δημιουργούν κρίση εμπιστοσύνης προς κάθε τι που εξαγγέλλεται.

Τα δύο τελευταία παραδείγματα είναι:
 α) Η κατάργηση των "ταμείου Μολυβιάτη" που είχε έσοδα από δωρεές ιδιωτών για τις πυρόπληκτες περιοχές του 2007. Μεταφέρθηκαν σε μια βραδιά 118 εκα.Ευρώ από το "ταμείο" για τους πυρόπληκτους στο Υπουργείο Οικονομικών. Αποτέλεσμα άνθρωποι που είχαν κάνει δωρεές, όπως ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, να ζητάει να του επιστραφούν 37 εκατ.Ευρώ  για να τα δωρήσει για άλλο σκοπό. Περισσότερα ΕΔΩ.
β) Η κατάργηση του "πράσινου ταμείου" και η μεταφορά των πόρων του στον κρατικό προϋπολογισμό. Η απόφαση αυτή μπορεί να κριθεί και αντισυνταγματική. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

"Η αξιοπιστία στο απόσπασμα"....

Δεν υπάρχουν σχόλια: