Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το Δασαρχείο Αιγάλεω επέβαλε πρόστιμο ύψους 175.000 ευρώ στο Δήμο Περιστερίου για κατασκευές επί δημόσιας και αναδασωτέας δασικής έκτασης εμβαδού 7 στρεμμάτων στη θέση "Πεύκα Βέρδη"



Το Δασαρχείο Αιγάλεω επέβαλε ένα πρόστιμο με μεγάλη πολιτική και περιβαλλοντική σημασία...
Ο Δήμος Περιστερίου αυθαιρετώντας δημιούργησε ένα γήπεδο, τοποθέτησε λυόμενες κατασκευές, κοντέινερ κ.λπ. χωρίς να έχει "κανένα δικαίωμα.... επί δημόσιας και αναδασωτέας δασικής έκτασης εμβαδού 7 στρεμμάτων στη θέση "Πεύκα Βέρδη".

Θα πρέπει να σεβαστούν επιτέλους το βουνό άπαντες, Δήμοι, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, Σύλλογοι και άλλοι φορείς. Το βουνό δεν προσφέρεται για κάθε χρήση. Δεν έχουν  δικαίωμα οι Δήμοι σε καμία περίπτωση να επεκτείνουν τις χρήσεις των πόλεων στο βουνό. Και όταν εννοούμε Δήμους, εννοούμε και τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους  εμπλεκόμενους.

Βεβαίως συμφωνούμε με το πρόστιμο, αλλά θα προτιμούσαμε ο Δήμος Περιστερίου να σεβόταν το βουνό και τους δασικούς νόμους.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Διάλογος Περιστερίου ΕΔΩ. Σχολιασμός o bloger xpolis
--------------
Πριν από λίγα χρόνια  ο ΟΣΚ είχε αγοράσει μια έκταση για να κατασκευαστεί το 10ο Λύκειο  Περιστερίου σε περιοχή του βουνού που απαγορευόταν να οικοδομηθεί κτήριο!!! Το κτήριο τελικά δεν κατασκευάστηκε, παρ'  όλες τις πιέσεις του Δήμου και των διαφόρων συλλόγων αλλά και όλων των κομμάτων.  Αν αυτοί από τον ΟΣΚ που αγόρασαν το χώρο για να αναγερθεί ένα κτήριο για το σχολείο, που τελικά δεν κτίστηκε, ελέγχθησαν ειλικρινά δεν το γνωρίζουμε.

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: To βουνό δεν προσφέρετε "δια πάσαν νόσον και πάσαν ...". Οι οποιοσδήποτε εργασίες στο βουνό, από οποιονδήποτε δημόσιο ή αυτοδιοκητικό φορέα θα πρέπει να έχουν την άδεια τουλάχιστον των δασικών υπηρεσιών. Η αναφορά δεν γίνεται τυχαία. Διαβάζουμε για διάφορες αναδασώσεις και έργα "ψυχαγωγίας" στο βουνό... Λοιπόν ας προσέχουν οι "εργολάβοι" και εμείς οι πεζοπόροι, οι φυσιολάτρες, οι ποδηλάτες να έχουμε ακόμα περισσότερο τα μάτια μας ανοικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: